Vencel
13 °C
23 °C

Dzsudzsák-parádé a holland rangadón

2009.08.16. 15:18
Óriási meccset vívott a holland bajnokság 3. fordulójának rangadóján a PSV és az Ajax. Tavaly nyolc, idén hét gól esett a két csapat eindhoveni meccsén. Dzsudzsák Balázs volt a hős, két gólt lőtt, gólpasszt adott. A PSV 4-3-ra nyert, pedig az Ajax kétszer vezetett.

Alig két perc telt el a mérkőzésből, máris vezetett a vendég Ajax. Suarez a bizonytalankodó Isaksson hibáját kihasználva – a svéd kapus adta a gólpasszt az ellenfélnek – szerzett előnyt. Dzsudzsák Balázs, aki az 52. bajnokiját játszotta a PSV színeiben, csapata legveszélyesebb embere volt az egész meccsen. A 37. percben ezt gólra is váltotta. 23 méterről óriási szabadrúgást lőtt, bal külsővel a bal felső sarokba bombázott.

Nagyon gyorsan jött a válasz. Suarez jól fordult le bizonytalankodó védőjéről, majd a rosszul kimozduló Isaksson felett a hálóba ívelt. A svéd kapus a második vendéggólban is alaposan benne volt, egyébként is nagyon bizonytalannak tűnt.

A második félidő elején négy perc alatt megfordította a meccset a PSV, ebben a magyar középpályás vállalt megint főszerepet. Előbb egy megkerülős csellel becsapta az Ajax védelem teljes baloldalát, jól adott középre, Bakkal bevágta. Az 54. percben egy jobboldali szabadrúgásánál mindenki beadást várt, Dzsudzsák azonban a hosszú felső sarok felé ívelt. Stekelenburg úgy érezte, hosszú lesz, a labda viszont bevágódott a bal felsőbe. A közönség hosszú percekig a magyar játékost éltette.

Csak néhány percig örülhetett a vezetésnek a PSV, Emanuelson óriási gólt lőtt, Isaksson megint mellényúlt. Az egyenlítés után is az Ajax maradt támadásban. A 67. percben kétszer is a kapufa mentette meg a PSV-t az újabb góltól, előbb egy baloldali beadás után de Zeeuw találta el, majd a szögletből Alderweireld fejesből.

dzs450

A fordulatoknak még nem volt végük. A 74. percben a bolgár Sztaniszlav Manoljev húzott el a jobbszélen, beadása az ötösön teljesen egyedül találta Bakkalt, aki közelről a hálóba bombázott. Alig öt perc múlva Dzsudzsák majdnem újabb gólt lövetett Bakkallal, szögletét a középpályás kis híján befejelte.

A végére Isaksson is magabiztosabb lett, kellett a bravúrja, hogy a PSV tudja tartani az előnyét. Eindhovenben megint gólgazdag meccset láttak a szurkolók. Tavaly 6-2-re nyert a PSV, Dzsudzsák azon a meccsen egy gólt lőtt. A magyar középpályás idén harmadik meccsén a 3. gólját lőtte, hollandiai pályafutása során 17-edszer volt eredményes. Ez volt a PSV első győzelme a bajnokságban.

"Hatalmas feszültség volt személy szerint bennem is és a csapatban is, mert nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan előzetesen elterveztük. Nagyon örülök, hogy ennyire jól ment a játék és gólokkal tudtam hozzájárulni a sikerhez. Jó most a hangulat az öltözőben is, különösen azért, mert az Ajaxot sikerült legyőznünk. Itt volt Eindhovenben Erwin Koeman szövetségi kapitány és Juhász Roland is, akik szintén gratuláltak a teljesítményemhez" - mondta az MTI érdeklődésére Dzsudzsák.