Tekla
5 °C
19 °C

Születésnapost alázott a Real

2009.08.20. 15:14
Nem óvatoskodott a Real Madrid a fennállása századik évfordulóját ünneplő Borussiával és saját pályájukon verte 5-0-ra a dortmundiakat. Kaká első gólját lőtte madridiként, tizenegyesből.

"Ez egy ünnepi alkalom, de nem azért jöttünk, hogy gratuláljunk" - mondta Kaká a Borussia Dortmund-Real Madrid mérkőzés előtt, amellyel a dortmundiak századik születésnapját ünnepelték. A szupercsapattá alakított madridiak első sorukkal álltak ki, a brazil mellett C. Ronaldo, Xabi Alonso és Karim Benzema is ott volt a kezdőben. A hazaiak ezzel szemben két különböző csapatot küldtek a pályára a két félidőben (kilencet cseréltek), Hajnal Tamás a szünet után állt be. A meccset közel telt ház látta a Signal Iduna Parkban, a 75 ezer néző csúcsnak számít barátságos meccsen Németországban.

Kaká szavai már a harmadik percben valósággá váltak, miután egy passzt éppen ő továbbított sarokkal Granerónak, aki kilépett és tizenkét méterről nem hibázott. Egy ideig még azt csinált a hazaiakkal a Real, amit akart. Aztán a BVB magára talált és sorra alakította ki a helyzeteket, az egyenlítés azonban még ziccerből sem sikerült.

Pedig be kellett volna lőni a helyzeteket, mert a szünet után a Real megtette ezt. A 48. percben Robben lőtt hihetetlenül nagy kapásgólt 17 méterről, aztán megint a hazaiak helyzetei jöttek. Ezek is kimaradtak, a Real pedig három perc alatt végleg eldöntötte a meccset.

Előbb Kaká passza után Robben lövetett gólt közelről Higuainnal, majd a hollandot vitte le a földre Owomoyela tizenegyest érően. A büntetőt Kaká lőtte be, ez volt első gólja a Real színeiben. A brazil helyett állt be Raul, aki egy kiugrás után beállította az 5-0-s végeredményt.