Mihály
12 °C
21 °C

Tényleg Bodnáré a BL-selejtezők gólja?

2009.08.20. 21:59
A Bajnokok Ligája selejtezőiben kedden és szerdán is esett néhány óriási bombagól, de talán egyik sem sikerült annyira látványosra, mint a debreceni Bodnár László jó 30 méterről vágott gólja. Miguel Veloso, Dudu, Leto és Bastos lehet a magyar jobbhátvéd kihívója. Szavazzon, Ön szerint melyik a legszebb bombagól.

A Levszki-Debrecen BL-selejtező tudósításában látatlanban megelőlegeztük Bodnár Lászlónak a forduló gólja címet, pedig a keddi és szerdai BL-selejtezőkben nem az övé volt az egyetlen látványos találat.

A keddi mérkőzéseken egyértelműen Miguel Velosóé volt a legnagyobb gól, a portugál válogatott középpályás a Fiorentina ellen juttatta vezetéshez csapatát, a lisszaboni Sportingot. A Serie A egyik legjobb kapusa, a francia Sebastien Frey mozdulni sem tud a jobb felső sarokba érkező bombára.

A Sheriff Tiraspolt Moldovában verő Olimpiakosz Pireusz játékosa, Dudu is életerős lövéssel lepte meg a hazai kapust. A levegőben kacsázó lövés a potyagólok kategóriájában is eséllyel indulna, a moldovai kapus csúnyán benézi a jól eltalált labdát.

A Juhász Rolanddal felálló Anderlechtet alaposan elverte a Lyon, amely a félidőben már 4-0-ra vezetett, többek között Bastos óriási góljával. A harmadik lyoni találat szinte pontosan ugyanoda érkezett, ahova Veloso lövése, a belga kapusnak esélye sem volt a védésre.

Csak a remény életben tartására volt jó Leto gólja a Panathinaikosz-Atlético Madrid mérkőzésen, a spanyolok már 3-1-re vezettek, amikor a görögök támadója iszonyatosan kilőtte a rövid felső sarkot.

Kié a legszebb gól?

A Levszki szakvezetése nem tudhatta, hogy a frissen igazolt Bodnár Lászlóra nagyon kell figyelniük. A jobbhátvéd így nyugodtan megtolhatta magának a labdát 35 méterre a kaputól, hogy aztán iszonyatosan kilője a bolgár kapu jobb felső sarkát. Bodnár előző csapata, a Red Bull Salzburg hazai pályán kapott ki a BL-selejtezőben, a válogatott játékos hazatérve könnyen lehet, hogy bombájával a főtáblára lőtte nevelőegyesületét, nem mellékesen ez a gól volt az első, amelyet a Levszki Szófia idén kapott.