Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

A szívem szakad meg, nem játszhatok

2009.08.24. 18:35 Módosítva: 2009-08-24 18:36:37
Nem lehet ott a Debrecen várhatóan legnagyobb kupasikerénél a csapat 25 éves védője, Máté Péter. A bolgár Levszki elleni Bajnokok Ligája-visszavágót ki kell hagynia, mert az első meccsen negyedóra után ismét megsérült a térde.

Negyedórát játszott csupán a Levszki Szófia elleni, idegenben 2-1-re megnyert Bajnokok Ligája selejtezőn a Debrecen védője, Máté Péter.

A játékos pechszériája ezzel folytatódott, az angliai Readingnél 2006-ban azért nem kerülhetett az első csapat közelébe, mert elszakadt a keresztszalagja. Pedig a tartalékoknál gólt is szerzett, a Chelsea elleni meccsen viszont kidőlt a sorból.

Debreceni visszatérése után is megsérült ugyanaz a szalagja, most tudott végre egy olyan felkészülést maga mögött, amikor semmi sem hátráltatta, és stabil tagja lehetett volna a védelemnek.

„Nagyon rossz érzésem van, mert nagyon rosszat érzek a lábamban. Bicegek, hétfő délután pedig már ki is derül, mi a baj, mennyit kell kihagynom. Ott voltam tízkor, amikor a csapat elindult Budapestre, a szívem szakadt meg. Még ennél is szörnyűbb volt, amikor Szófiában már mindenki a következő meccsel foglalkozott, én pedig azzal, hogy lehetőleg minél kevesebbet hagyjak ki” – mondta az Indexnek a játékos.

Hozzátette, ugyanazt a fájdalmat érezte ezúttal is a lábában, mint amikor súlyosan megsérült, kis reccsenést hallott, apró kattanást, utána ahhoz még volt ereje, hogy egy beadást mentsen, de azonnal jelezte: nem folytathatja.

„Látom az elszántságot a fiúk arcán, nagyon jól állnak hozzá a keddi fontos meccshez, amelyik a többségnek élete legfontosabb meccse lesz. Elbizakodottságot nem éreztem, én viszont nagyon bízom bennük. Sajnos, csak szurkolni tudok, meg reménykedni, hogy minél gyorsabban rendbe jövök” – magyarázta a huszonöt éves védő.

Mátén kívül a csapatkapitány, Kiss Zoltán sem játszhat, neki sárga lapok miatt kell kihagynia a találkozót, a sérült Rudolf Gergely és Leandro ugyanakkor feltehetően vállalja a játékot.