Tekla
7 °C
19 °C

66 évesen tér vissza a Fiorentina-kapus

2009.08.26. 21:53
A több olasz első osztályú csapatban védő Lamberto Boranga 66 évesen egy amatőrcsapat kapuját védi a szezon első meccsén. A több senior atlétikai csúcsot tartó bácsi 50 évesen már visszatért egyszer, most minden nap edz, hogy kész legyen a rajtra.

Lamberto Boranga, a Fiorentina korábbi, immár 66 éves kapusa visszatér a futballpályára, és a L’Ammeto amatőrgárdában fog védeni az idény első mérkőzésén.

"Azért csinálom, mert egy barátom megkért rá, hogy segítsek a csapatnak – mondta a kapus. - A szezon első meccsén a csapat mindkét kapusa eltiltását tölti, ezért kell beugranom."

Boranga, aki a 60 éven felüliek között világrekorder távolugrásban és hármasugrásban, és több olasz senior atlétikai csúcsot tart, 50 évesen egyszer egy meccsre már visszatért egy másik amatőrcsapatban.

ZanelliAlbertoANet

„Túlságosan szeretem a játékot ahhoz, hogy visszautasítsak egy ilyen ajánlatot – mondta Boranga. – Egy hónap van még hátra az első meccsig, gőzerővel készülök, minden nap edzem magam.

A pályáján inkább kisebb csapatokban, a Regginában, a Bresciában, és a Parmában védő kapus biológusként diplomázott, de 1992-ben (40 évesen) gondolt egyet, és elvégezte az orvosi egyetemet is.