Diána
11 °C
22 °C

BL-horrorcsoport vagy laza DVSC-négyes

2009.08.26. 14:00
Csütörtökön tartják a labdarúgó-BL csoportkörének sorsolását, amit a Debrecen a negyedik kalapból vár. A kiemelés alapján sztárcsapatok érkezése várható, a leggyengébbnek tűnő csoport a Sevillából, az Alkmaarból, az Olympiakoszból rakható össze.

A Debrecen a Levszki Szófia elleni kettős győzelemmel bekerült a labdarúgó Bajnokok Ligájába. A sorsolást csütörtök este tartják, szerdán még további öt selejtezőt rendeznek, vagyis nincs meg az összes lehetséges ellenfél, de jósolni már lehet.

Az UEFA a csapatok elmúlt években, a nemzetközi kupákban elért eredményei alapján számolja ki a csapatok koefficienseit, ezek alapján négy kalapba rakja őket. A magyar bajnok koefficiense messze a leggyengébb, így értelemszerűen a negyedik kalapból várja a sorsolást.

A 3 kalap, amiből a DVSC egy-egy ellenfelet kap

1.: Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Milan, Bayern München, Sevilla.

2.: Real Madrid, Inter, Lyon, CSZKA Moszkva, Porto, Alkmaar, Juventus, Rangers, (ha a Fiorentina kiveri a Sportingot, a párharc 2-2-ről indul Firenzében).

3.: Fiorentina, Atletico Madrid, Stuttgart, Olympiakosz, Dinamo Kijev, Olympique Marseille, Bordeaux, Besiktas.

A mai selejtezők kimenetelétől függetlenül biztos – hacsak a Celtic nem veri idegenben három góllal az Arsenalt – hogy az első kalapba a négy angol mellett a címvédő Barcelona, a Sevilla, a Bayern München és a Milan kerül.

Csak a második nyolcasban jut hely az elmúlt négy évben bajnok olasz Internek, a nyáron alaposan megerősödött Juventusnak, valamint az ismét Európa élére törő Real Madridnak. Itt van még a Lyon, a CSZKA Moszkva, a Porto, az Alkmaar és a Rangers, feltéve, hogy a Fiorentina az első meccs 2-2-je után otthon kiveri a Sportingot, fellökve a második kalapba a skótokat.

Mi lenne a jobb?

A jelenlegi állás szerint a harmadik kalap legjobb nevű együttese az Atletico Madrid lesz, ide várjuk a Fiorentinát, a Stuttgartot, az Olympiakoszt, a Dinamo Kijevet, az Olympique Marseille-t, a Bordeaux-t, a Besiktast.

A debreceniek így akár egy Manchester United, Real Madrid, Fiorentina hármas mellé is kerülhetnek, ami talán a legnehezebb leosztás lenne, de nem elképzelhetetlen egy Barcelona, Inter, Rangers ellenféltrió sem.

A másik véglet, hogy a Sevilla, az Alkmaar és az Olympiakosz jön Magyarországra.

A legnehezebb és legkönnyebb csoport, szerintünk

Legkeményebb: Manchester United, Real Madrid, Fiorentina, Debrecen.

Leglazább: Sevilla, Alkmaar, Olympiakosz, Debrecen.