Még a héten kihallgatják Bodnárt

2009.08.31. 20:16
A hétvégén halálos balesetet okozó válogatott védő lelkileg összetört, a válogatott csapat felkészülését is pszichológus segíti. A rendőrségi vizsgálatok még hetekig eltarthatnak, az áldozatot a héten boncolják.

Bodnár László a Debrecen válogatott labdarúgója péntek este kilenc óra körül, sötétedés után a 471-es főúton Nyírbátor határában elütött egy kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette. A rendőrség a helyszínen megállapította, a válogatott védő nem fogyasztott alkoholt, de feltehetően nem a látási- és útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetett. Az ütközés erejétől Mercedese tetejének pereme deformálódott, a szélvédő beszakadt.

„A rendőrségi és a szakértői vizsgálatok 30 napig is eltarthatnak, így érdemben csak akkor tudunk nyilatkozni az ügyben” – mondta Fülöp Gergely a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője két nappal a történtek után.

A gépjármű átvizsgálása és annak felmérése, hogy Bodnár mennyivel ment, a tragédia előtt mennyivel észlelhette a láthatósági mellényt viselő áldozatot, szintén még hetekig tart. Az áldozatot, a 34 éves Kovács Csabát a héten boncolják, ekkor derül ki, fogyasztott-e alkoholt a baleset előtt. Ha fogyasztott is, az a gépjárművezető felelősségének szempontjából másodlagos. Annyi bizonyosnak tűnik, hogy a kerékpáros az út közepén haladt.

A sajtóügyeletes nem kommentálta a bulvárlapokban megjelent, a gyorshajtással kapcsolatos híreket, miként azt sem, milyen büntetésre számíthat Bodnár, ha bebizonyosodik, ő a felelős a balesetért. Annyi biztos, még a héten beidézik a kihallgatásra, jogosítványát bevonták.

Egyes források szerint a játékos fékezés nélkül ütötte el az áldozatot. Információink szerint - a felelősség kivizsgálása és elbírálása után - a vétkes egytől öt évig tartó szabadságvesztést is kaphat.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke a Napkelte hétfői adásában elmondta, tudomása szerint a sorsdöntő selejtezőre készülő válogatottban alapembernek számító Bodnár igen rossz lelkiállapotban van, ezúttal pszichológus is lesz a táborban a magyar válogatott mellett.

A hátvéd Erwin Koeman kapitány szűkített keretének is tagja volt, de hétfőn délután bejelentette, nem vállalja a szombaton a svédek és jövő szerdán a portugálok ellen esedékes vb-selejtezőket.

A Blikk szerint az áldozat akkora ütést kapott az ütközésnél, hogy a feje leszakadt, cipőjét a helyszíntől 150 méterre találták meg. Teste annyira összeroncsolódott, hogy a család hamvasztás mellett döntött. Hozzátartozói félelmüknek adtak hangot, miszerint az ismert játékos kapcsolatai révén elkerülheti a felelősségre vonást.

 A Bors megemlíti, hogy az idei BL-szezon talán legnagyobb gólját szerző Bodnárnak nem az volt az első autóbalesete, tíz éve ugyanezen az úton fának csapódott, akkor napokig kórházban ápolták. Ugyanezen a környéken volt Dzsudzsák Balázs 2006-os, defekt okozta balesete is: a szélső Aradványpusztán egy mikrobusszal ütközött, többször megpördült és árokba borult.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport