Konrád, Tivadar
10 °C
23 °C

Nem volna jó, ha Bodnár velünk lenne

2009.08.31. 20:31 Módosítva: 2009-08-31 23:23:48
“Elfogadom és megértem Bodnár László döntését” - mondta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Erwin Koeman hétfőn. Elismerte, nem optimális helyzetben készül a csapat, mert Vanczák súlyosan sérült, és Fülöp játéka is kérdéses.

Két alapemberét biztosan nélkülözi a sorsdöntő világbajnoki selejtezőkre - Svédország, Portugália - készülő magyar labdarúgó-válogatott. Bodnár László biciklist gázolt péntek este, hétfőn vált biztossá: képtelen vállalni a játékot.

“Kétszer is beszéltem vele, és azt mondta, nem érzi magát olyan lelkiállapotban, hogy segíteni tudja a csapatot, hátráltatni pedig nem szeretné. Elfogadom és megértem az elhatározását, helyesen döntött. Ha itt lett volna, akkor állandó beszédtéma lenne a csapatnál. Mindenki kérdezgetné őt, mi történt, hogyan történt, mire emlékszik, ami sem neki, sem a csapatnak nem jó. Két olyan meccs lesz, amelyeken mindenkinek, játékosnak és edzőnek egyaránt, abszolút száz százalékig kell koncentrálni” - nyilatkozott a holland szövetségi kapitány, Erwin Koeman.

Bodnár helyére Szélesi Zoltán került a keretbe, akit a Debrecen a hétvégén igazolt le, eddig nem volt csapata, de edzésben volt.

A csapatkapitány, Dárdai Pál rossz hangulatot nem érzékelt, bár csak pár órája szállt le a gépről, szerinte Bodnárt lehet pótolni, vannak ugyanis jó védőink.

Inkább azon kesergett, hogy az újságban azt látta, a játékosok közül hárman vagy négyen is egy percet sem játszottak a hétvégi bajnokin, pedig azt hitte, hogy kirobbanó formában lesznek a legfontosabb meccsek előtt.

A másik alapember, a szintén védő Vanczák Vilmos, a Fenerbahce-Sion meccsen sérült meg, a svájci légiós még hetekig nem játszhat.

“Fülöp Márton itt van velünk, megpróbáljuk helyrehozni őt, a sarka miatt nem védett a hétvégi bajnokin. Azt szeretném, ha három kapus mindig játékban lenne, de nem biztos, hogy Fülöp rendbe jön. Nem optimális tehát a helyzetünk. A keretünk most több főből áll, mint általában, ennek a sérülések mellett az az elsődleges oka, hogy nyolcan már begyűjtöttek egy sárga lapot az előző meccseken, és ha a közülük bárki a svédek ellen még egyet kap, akkor a portugálok ellen nem számíthatok rá” - magyarázta a kapitány.

Koeman kifejtette, a csoport valamennyi még versenyben lévő csapatán nagy a nyomás, mert ha netán a dánok veszítenének, a magyarok pedig nyernének, akkor pontszámban máris beérnénk az első helyezett Dániát.

“A saját képességeinket kell kihasználnunk” - árulta el filozófiáját, és ment edzést tartani a holland kapitány. A pár hónapja még alacsonyabb osztályban védő miniszterelnök, Bajnai Gordon szerdán látogatja meg a csapatot.