Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Hazudik, aki szerint jogosan kaptunk ki

2009.09.06. 14:01 Módosítva: 2009.09.06. 15:41
A szilveszteri összefoglalókba is jó eséllyel pályázó svéd gól előtt hibázó Tímár Krisztián sajnálja, hogy alászaladt a furcsa ívű labdának. A csapatnak túl kell tennie magát a vereségen, hogy Portugália ellen eséllyel vegye fel a harcot szerdán. Dzsudzsák szerint másfél éves munka dőlt romba az utolsó percben. Priskin nincs olyan mentális állapotban, hogy kispadra kerülhetett volna.

"Nehéz feladat volt csereként beszállni, hiszen följebb kellett tolni kicsit a védelmet, ezzel együtt magabiztos voltam, de nagyon sajnálom, hogy a vége így sikerült – nyilatkozta az angliai Plymouthban játszó Tímár Krisztián, aki Juhász Rolandot váltotta.

Juhász már kedden megsérült, egy bordaközi izma húzódott meg. Vállalta a meccset, de már a hatodik percben volt egy szerencsétlen ütközése, miután láthatóan nem volt jól. Cseréjét önfeláldozóan nem kérte volna, társai szóltak a kapitánynak, nincs értelme tovább a pályán hagyni. Juhász végig elgyötört arccal játszott, korántsem biztos, hogy a szerdai meccsre olyan állapotba kerül, hogy a védelem tengelyébe állhasson.

"Örültünk, hogy ekkora az érdeklődés, rettenetesen spannolt minket, örömet akartunk szerezni, és az egyenlítő gólnál kicsit elkapott minket a hév, ha rutinosabbak vagyunk, megtartjuk az egy pontot. Sajnos ilyen a futball, mi kihagytuk a helyzetet, nálunk meg elég volt egy hiba, és még a Babos Gabinak is óriási pechje volt. Kicsit talán furcsán szállt a labda, sajnálom, hogy alászaladtam. Túl kell tennünk magunkat ezen a vereségen, és csak szerdára koncentrálni. Ha a második félidei játékunkat nyújtjuk, akkor a közönség segítségével jó esélyeink vannak a portugálok ellen" - összegzett a nagyot hibázó védő.

A leginkább elkeseredetten Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven légiósa nyilatkozott. Ő volt a legjobb formában, neki ment a meccsen is legjobban, és ő bízott legjobban a győzelemben is, három lövése is volt.

"Mondhatjuk, hogy nem volt jó a játék, de a második félidőben olyan szinten küzdött a csapat, hogy legalább egy pontot megérdemeltünk volna. Aztán persze közhely, de jött a tipikus magyar betegség. A mi támadásunkból egy olyan gólt kapunk, ami elképesztő: rosszul veszi át az Ibrahimovic, erre belepiszkál és még visszapattan a lábára, de nem szögletre vagy ilyesmi, hanem be a kapuba. Másfél éves munkának az eredményét a sors most elvette tőlünk, aki most azt mondja, hogy jogosan kaptunk ki, az nem magyar és hazudik."

Koeman kapitány elmondta a meccs után, Priskin Tamás nincs olyan mentális állapotban, hogy egyáltalán a kispadra is leülhetett volna. Pedig neki nagyobb esélye lett volna a magas és erős svéd védőkkel felvennie a harcot, mint az első félidőben Huszti Szabolcsnak.

Svéd részről a sorsdöntő gólt szerző Zlatan Ibrahimovic röviden sommázta a meccset: "Jó csapat a magyar, de a miénk sokkal jobb." Anders Svensson szerint a jobb csapat nyert, mégha már nem is igazán szémítottak rá ők sem.

Torghelle Sándor is lényeglátóan elemzett: "Ilyen gólt csak mi tudunk kapni."

Jegyzőkönyv:

1. csoport:
Dánia-Portugália 1-1 (1-0)
MAGYARORSZÁG-Svédország 1-2 (0-1)
Az állás:
1. Dánia          7   5  2  -   14- 3     17 pont
2. MAGYARORSZÁG   7   4  1  2    9- 4     13
3. Svédország     7   3  3  1    8- 3     12
4. Portugália     7   2  4  1    9- 5     10
5. Albánia        8   1  3  4    4- 8      6
6. Málta          8   -  1  7    0-21      1