Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Buzsáky: Sokkot kapott itt mindenki

2009.09.07. 10:09
A svédek meglepték a magyar csapatot, Gera Zoltán szerint a kezdeti agresszív játékkal nem tudott mit kezdeni a védelem. Mindenkit bánt, ami történt, de túl kell lendülni rajta. A portugálokat meg kellene verni, hogy még maradjon esély a vb-re.

A magyar labdarúgó-válogatott a 94. percben dermesztő góllal veszített a svédek elleni vb-selejtezőn, a játékosok szinte valamennyien úgy vélik, a túlzott lelkesedés okozta a vesztüket, mert fejetlenül kitámadtak, ebből kontrázott az ellenfél.

Ha Gera lövést választ, vége a meccsnek, megmaradt volna a négypontos előny, és még jobban lehetne reménykedni. Ráadásként a csapat jórésze tudta, hogy a portugálok bajba kerültek Dániában.

“Sokkot kapott itt mindenki, szurkoló, játékos egyaránt. Az ilyen hibákat az ilyen szintű ellenfél természetesen kihasználja” - mondta a pocsék játékot mutató Hajnal Tamás helyére beálló Buzsáky Ákos.

Hozzátette, mindenkit nagyon bántott, ami történt, de megpróbálják rendezni gondolataikat, és szerdán a portugálok ellen megőrizni a csoport második helyét.

Buzsáky pályát avatott

Vasárnap meglátogatta édesapját, aki a Grund FC atyja, és ünnepélyesen pályákat avatott fel. Jelen volt csapata, a Queens Park Rangers elnöke is.

„Megleptek minket a svédek az agresszív játékukkal, szokatlan volt tőlük, nem erre számítottunk, mert általában biztonságos játékkal kezdik a meccseiket. Most erőltették a támadásokat, és ezt jól is csinálták, jöttek a szögletek, a nagy bedobások, és hamar be is jött nekik ez a játék. Nagy energiákat mozgósítottunk azzal, hogy futnunk kellett az eredmény után, de végig éreztem, hogy megvan bennünk az a tartás, ami kell az egyenlítéshez” - értékelt a két sárgája miatt szerdán, a Portugálok ellen nem játszó Gera Zoltán pepsifocin.

Juhász Roland viszont nagyon szeretne szerdán pályán lenni, de valószínűleg csak kedd délután derül ki, mennyire súlyos a sérülése. Ameddig bírta, a pályán volt, pedig már az elején ütést kapott sérült bordájára.