Erhard
2 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

70 méterről rúgott gólt, véletlenül

2009.09.08. 11:48
A lengyel másodosztályban a Znicz Pruszków mindkét félidő végén rúgott gólt az MKS Kluczborknak. A másodikban valószínűleg véletlenül, a védő csak kibikázta a labdát, aztán bement.

Az elmúlt hétvégén a világbajnoki selejtezők miatt Európában szüneteltek az élvonalbeli labdarúgó bajnokságok, de az alacsonyabb osztályokban rendeztek fordulót. A legnagyobb potyagól a lengyel másodosztályú Znicz Pruszków-MKS Kluczbork meccsen esett.

A hazaiak az első félidő utolsó percében megszerezték a vezetést, a Kluczbork mindent megtett az egyenlítésért, de a 90. percben egy ritka nagy potyagólt kapott.

Stodola, a vendégek kapusa egy előre vágott labdát a saját térfele közepéről rúgott vissza. A középpályán levették, de a következő passzra lecsapott Norbert Jedrzejczyk, a hazaiak védője, aki saját térfelének közepéről akkorát rúgott bele, amekkorát csak tudott.

Lövése annyira jól sikerült, hogy a labda a viharos erejű szél segítségével egy pattanás után átszállt a tizenhatos vonalán ügyetlenkedő kapuson, és bepattogott.

A véletlennek csak annyi mond ellent, hogy a hátvéd lövés helyett simán felhozhatta volna a labdát, de inkább ellőtte. Az kétségtelen, hogy nagy szerencséje volt, a rúgás sem elég erősnek, sem jól helyezettnek nem mondható.

A győzelemmel a Pruszków feljött, már a bennmaradást jelentő 14. helyen áll a bajnokságban, míg a Kluczbork a kieső, utolsó előtti, 17.