Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Gera Zoltán lemondta a válogatottságot

2009.10.14. 18:51
A magyar csapat kapitánya szerda délután nemcsak otthagyta a magyar válogatott koppenhágai szállását, miután Erwin Koeman közölte vele, hogy a kispadra sem ülteti, hanem végleg távozott. A csapat kapitánya blogján azt írta, a kapitánnyal szóváltásba keveredett portugáliai teljesítménye miatt, majd elkésett egy találkozóról. Gera egyébként is fontolgatta a válogatottság lemondását.

Gera Zoltán nemcsak a koppenhágai mérkőzésre készülő csapat szállásáról távozott, de a pepsifoci.hu-n bejelentette, belátható időn belül nem kíván pályára lépni a magyar válogatottban. A csapatkapitány a bejegyzésben elárulta, hogy Erwin Koeman gyakorlatilag kitette a keretből, de már benne is megfogalmazódott a dolog korábban.

„A tőlem telhető legtöbbet mindig igyekeztem megtenni a válogatottban, de huzamosabb ideje éreztem, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon, és több dolog is kifejezetten zavart, bántott, ami a válogatottban uralkodó hangulatot illeti" – írta Gera és hozzátette, a vb-selejtezők után valószínűleg lemondta volna magától a válogatottságot.

gera250

Gera úgy érezte, elveszítette a kapitány bizalmát, amikor elvette tőle a csapatkapitányi karszalagot, de nem emiatt tört ki az a vita, ami a döntéséig vezetett. Koeman egy hétfői edzésen félrehívta a középpályást, kritizálta a játékát, amiből nézetkülönbség lett. Ezután Gera elkésett egy csapattalálkozóról, a mérkőzés előtti utolsó edzésen a kapitány közölte vele, hogy nem ülteti még a kispadra sem.

„Ezt követően úgy döntöttem, hogy a korábban meghozott döntésemet azonnal közlöm a kapitánnyal, és jelzem neki, a jövőben nem kívánok pályára lépni a válogatottban, és már este sem szeretnék zavarni, nem akarom, hogy mindenki az én kihagyásommal foglalkozzon, az legyen a téma, hogy a csapatkapitány a lelátón ül” – ad magyarázatot hirtelen távozására Gera Zoltán.

A játékos tudja, hogy sokféleképpen fogadják majd a döntését, amiben hibázott, azért vállalja a felelősséget. Csapattársaitól elköszönt, blogbejegyzése végén sok sikert kíván a csapatnak és Erwin Koemannak.

Hatvanhárom meccs, tizennyolc gól

A harmincéves futballista 2002-ben, még a Ferencváros játékosaként mutatkozott be a nemzeti csapatban Gellei Imre kapitánysága idején, egy ciprusi felkészülési tornán Svájc ellen. Első góljára a hetedik meccséig kellett várnia, a San Marino elleni Eb-selejtezőn a szünetben állt be és mesterhármasával nyert 3-0-ra a válogatott.

A jelenleg a Fulhamben játszó Gera összesen 63 meccsen lépett pályára a válogatottban, amelyben tizennyolc gólt szerzett. Csapatkapitányként először Lothar Matthäus számított rá, 2004. februárjában a lettek ellen.

Az eredetileg csatár Gera a klubjaihoz hasonlóan a válogatottban is hátrébb került és szervező-osztogató futballista lett belőle. Bemutatkozása óta valamennyi kapitány számított a játékára, így volt ezzel a 2008. május 1-én hivatalba lépett Erwin Koeman is. A kapitány tizenöt eddigi meccséből tizenkettőn futballozott Gera, azonban nagy megeleptésre kihagyta az albánok elleni vébéselejtező előtt a kezdőből. Később pedig a csapatkapitányi tisztet is elvette a középpályástól.  • Eladnék
  • Hírek