Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Zoltán, nem kell a feszültség és a színház

2009.10.15. 22:16
Két késés után kimondottan ideges lett Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott kapitánya, a harmadik pontatlan játékos épp Gera Zoltán volt, ezért vágta ki a Dániában győztes csapatból. Kisteleki István becsületes, hajtós játékosnak tartja a csatárt, próbálta visszatartani a szállodában, de nem ment.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Kisteleki István higgadtan és tárgyilagosan értékelte Gera Zoltán koppenhágai távozását a válogatott kerettől.

“Szerencsétlen ügy, Zoltán meggondolatlan volt. Azt gondolom, abban semmi kivetnivaló sincs, ha egy játékos szünetelteti a válogatottságát. Csak nem így. Elfogadom, ha arra hivatkozik, hogy a családja fontosabb átmenetileg, vagy bármi mást is” - mondta.

“Nem volt helyes, nem tetszett a viselkedése, az úri kaszinóban biztosan nem így rendezték volna. Értékes játékosnak tartom, akire bármikor szükség lehet. Babos Gáborról tudtuk, hogy ez lesz az utolsó meccse, azt hiszem, így kell visszavonulni, ilyen védésekkel, ilyen tartással” - jelentette ki.

Nem haragszik Gerára, Husztira sem neheztelt korábban, amikor elhagyta a csapatot. Neki kötelessége állást foglalni, és ez esetben nyilvánvalóan Koemant támogatja.

“Egészen biztos, hogy nincs személyes konfliktus köztük, semmi baja Gera személyével, jellemével. A teljesítményével már igen, mert nem ment neki az elmúlt meccseken. Nem pécézte ki magának, egyszerűen annyi történt, hogy először Buzsáky késett el, utána Bodor, és akkor felment a pumpa Erwinben, kimondottan ideges lett. Mondta is nekem a vacsoránál, ha még egyszer valaki elkésik a taktikai megbeszélésről, akkor azt kiteszi a csapatból, mert elege van a fegyelmezetlenségekből. Hát ez épp Gera Zoli lett. Nyilván egy háromgólos idegenbeli vereség után mindenki feszült volt, mert nagyon nem mindegy, hogyan fejezünk be egy sorozatot. Ha nyertünk volna hárommal, nem számít, ki késik el, még engem is betett volna a csapatba” - fogalmazott viccesen.

Kisteleki nem akar beavatkozni az ügybe, szeretné, ha mindenki megnyugodna, és utána higgadtan lehetne megbeszélni a történteket.

“Ezt az esetet egyszerű bocsánatkéréssel nem lehet elintézni, annál azért jóval több történt. Miután a csomagjait bepakolta Zoli, mondtam neki a szállodában, nem kell feszültség és a színház. Várjon egy napot, és üljön fel a lelátóra. Maga mindig becsületes játékos volt, hajt a pályán, soha nem alibizik, szó szerint így mondtam neki. Ő azonban makacs volt, akkor is említettem neki, ezt a viselkedést viszont egyenesen helytelenítem” - összegzett az elnök, aki a hajnali géppel repül Kairóba, mert látni szeretné az U20-as válogatott bronzmeccsét Costa Rica ellen.  • Bérelnék
  • Hírek