Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Ír-francia, portugál-bosnyák vb-pótselejtező

2009.10.19. 14:45
A 2010-es labdarúgó-világbajnokság pótselejtezőiben a kiemeltek közül a franciák kapták a legnehezebb ellenfelet, a selejtezőket veretlenül letudó írekkel mérkőznek. A portugálok a bosnyákokkal játszanak, míg a legkiegyensúlyozottabb párharcnak a görög-ukrán ígérkezik.

Hétfő délután, Zürichben kisorsolták a 2010-es labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőit. A még kiadó négy helyért Írország–Franciaország, Portugália–Bosznia-Hercegovina, Görögország–Ukrajna és Oroszország–Szlovénia meccset rendeznek.

A nyolc csoportmásodikat a FIFA legfrissebb ranglistája alapján rangsorolták. Franciaország (9.), Portugália (10.), Oroszország (12.), Görögország (16.) kiemelt volt, egymást nem, csak Ukrajnát (22.), Írországot (34.), Bosznia-Hercegovinát (42.) és Szlovéniát (49.) kaphatták.

A selejtezők kezdetekor még Sepp Blatter FIFA-elnök úgy nyilatkozott, nem lesz kiemelés, de a sorozat vége felé, amikor kiderült, milyen országok lesznek csoportmásodikok, megváltoztatta álláspontját.

A párosítások

Írország-Franciaország,
Portugália-Bosznia-Hercegovina,
Görögország-Ukrajna
Oroszország-Szlovánia

A meccseket november 14-én, a visszavágókat november 18-án játsszák.

Oda-vissza alapon mérkőznek a csapatok, él az idegenben lőtt gól szabálya. Ha ez sem dönt, kétszer 15 perces hosszabbítás, majd büntetők következnek.

A 2010-es vb eddigi biztos résztvevői:

Afrika (5+1 kvóta):
Dél-Afrikai Köztársaság (rendező jogán), Elefántcsontpart, Ghána
Ázsia (4,5):
Ausztrália, Japán, Koreai Köztársaság, Koreai NDK
Dél-Amerika (4,5):
Brazília, Chile, Paraguay, Argentína,
Európa (13):
Anglia, Dánia, Hollandia, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia
Észak- és Közép-Amerika (CONCACAF, 3,5):
Mexikó, Egyesült Államok, Honduras,
Óceánia (0,5):

A félkvóták pótselejtezőt jeleznek. A dél-amerikai ötödik helyezett a CONCACAF-térség negyedik helyezettjével, míg az ázsiai ötödik (Bahrein) az Óceániában győztes Új-Zélanddal találkozik a részvételért.A vb-n 32 együttes lép pályára.  • Vennék
  • Hírek