Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Kihagyhatatlan gólhelyzet nem létezik

2009.10.27. 16:16
A hétvégi futballforduló legnagyobb ziccere Horvátországban, a Dinamo-Cibalia mérkőzésen maradt ki. Összeszedtünk néhányat az elmúlt évek emlékezetes megmozdulásaiból: az aranylabdás és az aranycipős is tud hibázni olyan helyzetben, amit könnyebb lenne belőni, mint kihagyni.

Vannak a futballban helyzetek, amiket nehezebb kihagyni, mint belőni, ha az lett volna a csatár feladata, hogy mellé/fölé/kapufára lője a labdát, nem biztos, hogy meg tudta volna csinálni.

A horvát bajnokság hétvégi Dinamo-Cibalia meccsén történtekhez hasonlót ritkán látni. A hazai csatár, Sivonjics annyira közel van a kapuhoz, hogy képtelenség lenne hibázni, valahogy mégis sikerül, a helyzetből nem lett gól.

Hasonló a legnagyobbakkal is előfordul, a világ jelenlegi legjobbja két évvel ezelőtt, még a Manchester United játékosaként rontott el olyan helyzetet, aminél százszor nehezebbeket is megoldott már. A kommentátor úgy fogalmaz: az év kihagyott helyzete.

Az aranylabdás után az aranycipős következik, bár ahogy C. Ronaldo a fenti videón, úgy Diego Forlán is az elképesztő hiba szezonjában szerezte meg címét. A videón a Juventus védőinek szerencsétlenkedésével kerül olyan helyzetbe, amit valószínűleg már 5 évesen is belőtt, de a kaput sem találja el.

A tavalyi szezon egyik legviccesebb (az Arsenal-szurkolók számára legtragikusabb) jelenetét a londoniak dán csatárának köszönhetjük. Nicolas Bendtner előbb óriási mentéssel akadályozza meg csapattársát a gólszerzésben, majd kétszer is belebotlik a labdába az ellenfél ötösén. Arsene Wenger nem az ilyen megmozdulások miatt szúrta ki magának.

Végül egy 10-es válogatás a számtalan közül, különösen a dobogósok tűnnek hihetetlennek.