Viola
-6 °C
-2 °C

Egykori játékosai összefognak a Fradiért

2009.11.01. 22:13
A korábbi ferencvárosi labdarúgók elhatárolódnak a Diósgyőr elleni, szombati bajnoki mérkőzésen történt rendbontástól, egyúttal kérik volt klubjuk vezetését, valamint a magyar hatóságokat, nevezzék meg a felelősöket, és teremtsenek olyan környezetet, amelyben ismét családi szórakozássá válhat egy-egy mérkőzés.

"110 éves klubunk történetének minden sikerét közösen írtuk, mi, játékosok a pályán, szurkolóink a stadionban, a csapatunkat szerető rajongók határon innen és túl. A Ferencváros neve az elmúlt évszázadban az egységről, az összefogásról szólt. Klubunk mai válságának nem lehet kizárólag a labdarúgók gyenge szereplése az oka, hiszen fordult már elő ilyen korábban is. Ugyanakkor a garázda, felelőtlen, magukat szurkolónak nevező személyek a legmélyebb erkölcsi válságba taszíthatják szeretett egyesületünket" - vélik az MTI-hez eljuttatt közleményben.

Vasárnap estig 35 egykori FTC-futballista - köztük Albert Flórián, Fenyvesi Máté, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula, Bálint László, Szokolai László, Ebedli Zoltán, Dzurják József Telek András, illetve Hrutka János - írt alá a felhívást, és kérik további hajdani játékostársaikat, hogy álljanak melléjük, közönségüktől pedig erkölcsi támogatást remélnek.

Az FTC-DVTK mérkőzés szombaton a 65. percben - a vendég együttes 3-1-es vezetésénél - szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!