Viola
-6 °C
-2 °C

A Ferencváros csupán áldozat

2009.11.02. 17:51
Az FTC vezetői komoly büntetésre számítanak, bár magukat, a klubot áldozatnak tekintik. Összefogást és hatékony jogszabályokat sürgetnek.

A szombaton félbeszakadt Ferencváros-Diósgyőr NB I.-es futballbajnoki után a zöld-fehér klub vezetői tisztában vannak vele, hibáztak, komoly büntetésre számítanak, de áldozatnak tekintik magukat.

A meccsen az 59. percben a szurkolók egy csoportja a kerítésen átmászva próbált a pályára jutni, petárdákat és letört székeket dobált a vele szemben felálló rohamrendőrök közé.

A klubtól származó információk szerint a vezetőség pályabezárásra és pénzbüntetésre számít, de ennek nagyságáról, az átfogó szabályok hiánya miatt nem tudnak pontosabb információt adni.

A büntetésre felkészültek, de a pontlevonást már nem tartanák jogosnak, hiszen az a szakmai munkát is befolyásolja.

Terveik szerint kellene egy komolyabb összefogás az érintettek között (klub, szurkolók, MLSZ), mert az egyesületet is áldozatnak tekintik, ugyanakkor nincs semmi a kezükben, amivel igazán és hatékonyan rendet tehetnének a stadionban.

A klub honlapja szerint hivatalossá vált, hogy a Diósgyőr elleni meccset 3-0-ra nyerték meg a vendégek, a pályán kialakult 3-1-es eredmény így törlődik. Az MLSZ Versenybizottságának döntése értelmében mivel a mérkőzés az FTC hibájából szakadt félbe, ezért a versenyszabályzatban foglaltak szerint nem születhetett más döntés.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!