Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Három meccs, 3 millió a Fradi büntetése

2009.11.03. 16:37
A szurkolók miatt félbeszakadt Diósgyőr-meccs miatt az MLSZ megbüntette a Ferencvárost, Dragónert három meccsre eltiltották.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága három zártkapus mérkőzéssel (a Győr és a Honvéd elleni két őszi, és a Haladás elleni egy tavaszi) és hárommillió forintos pénzbírsággal büntette a Ferencvárost a szombati, Diósgyőr elleni bajnokin történt szurkolói rendbontások miatt. A klub ezen kívül további egymeccses zártkapus büntetést is kapott, de ezt felfüggesztették.

A találkozón súlyos sérülést okozó Dragóner Attilát szándékosságért három meccsre tiltották el: a Ferencváros védője arcon könyökölte Balajti Ádámot, a diósgyőriek fiatal játékosát, az esetet Sulyok Gergely játékvezető nem vette észre.

A fegyelmi bizottság döntésének halasztó hatálya nincs, tehát a Győr elleni elmaradt bajnokit szerdán zárt kapuk mögött köteles megrendezni a klub. Az FTC vezetése a határozat kézhezvétele után dönt a fellebbezésről.

A Ferencváros-Diósgyőr meccsen - 3-1-es vendégvezetésnél - szurkolók egy csoportja petárdákat és letört székeket dobált a játéktérre, átmásztak a pályát a nézőtértől elválasztó kerítésen. A játékvezető először félbeszakította, majd lefújta a meccset. A versenybizottság hétfői döntését elfogadva a mérkőzést hivatalosan 0-3-as végeredménnyel a vendégek nyerték, ezzel a Ferencváros a 15. helyre csúszott vissza a tabellán.

Retteghy István, a testület elnöke elmondta, hogy a szabályok szerint pontlevonás is lehetett volna a büntetés, ám ezzel nem kívántak élni: "Azt tartottuk szem előtt, hogy a bajnokság lehetőleg ne a zöld asztal mellett dőljön el, ezért nem alkalmaztunk pontlevonást. Ez a mostani is egy kemény büntetésnek számít."

"El kell fogadnunk, de a büntetés mértékét kicsit túlzónak tartom, éppen ekkora pénzösszeget kellene fordítanunk a biztonsági intézkedésekre, hogy ki tudjuk szűrni a botrányt okozó személyeket. Nincs halasztó hatálya a döntésnek, szóval el kell fogadnunk, de csak a döntés kézhez vétele után döntünk, hogy fellebbezünk-e" - mondta Berki Krisztián

Az FTC Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, már készülőben van a klub kártyás rendszere, így várhatóan a tavaszi szezonban már nem lehet anonim módon belépni az Albert Stadionba. AFerencváros ebben a szezonban 13 forduló alatt 13. alkalommal került a fegyelmi bizottság elé.

A miniszter határozott fellépést vár

A futballhuliganizmus problémájáról tárgyalt a kormányfő az igazságügyi és rendészeti miniszterrel kedden, egyetértettek abban, hogy az idén tavasszal elfogadott sporttörvény és a büntetőtörvénykönyv szigorítása megfelelő jogi hátteret nyújt az eredményes fellépéshez. A miniszter a megbeszélés után utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy a rendőrség a jogszabályok adta lehetőségeket következetesen és határozottan alkalmazza a sportrendezvények biztonsága érdekében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!