Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három meccs, 3 millió a Fradi büntetése

2009.11.03. 16:37
A szurkolók miatt félbeszakadt Diósgyőr-meccs miatt az MLSZ megbüntette a Ferencvárost, Dragónert három meccsre eltiltották.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága három zártkapus mérkőzéssel (a Győr és a Honvéd elleni két őszi, és a Haladás elleni egy tavaszi) és hárommillió forintos pénzbírsággal büntette a Ferencvárost a szombati, Diósgyőr elleni bajnokin történt szurkolói rendbontások miatt. A klub ezen kívül további egymeccses zártkapus büntetést is kapott, de ezt felfüggesztették.

A találkozón súlyos sérülést okozó Dragóner Attilát szándékosságért három meccsre tiltották el: a Ferencváros védője arcon könyökölte Balajti Ádámot, a diósgyőriek fiatal játékosát, az esetet Sulyok Gergely játékvezető nem vette észre.

A fegyelmi bizottság döntésének halasztó hatálya nincs, tehát a Győr elleni elmaradt bajnokit szerdán zárt kapuk mögött köteles megrendezni a klub. Az FTC vezetése a határozat kézhezvétele után dönt a fellebbezésről.

A Ferencváros-Diósgyőr meccsen - 3-1-es vendégvezetésnél - szurkolók egy csoportja petárdákat és letört székeket dobált a játéktérre, átmásztak a pályát a nézőtértől elválasztó kerítésen. A játékvezető először félbeszakította, majd lefújta a meccset. A versenybizottság hétfői döntését elfogadva a mérkőzést hivatalosan 0-3-as végeredménnyel a vendégek nyerték, ezzel a Ferencváros a 15. helyre csúszott vissza a tabellán.

Retteghy István, a testület elnöke elmondta, hogy a szabályok szerint pontlevonás is lehetett volna a büntetés, ám ezzel nem kívántak élni: "Azt tartottuk szem előtt, hogy a bajnokság lehetőleg ne a zöld asztal mellett dőljön el, ezért nem alkalmaztunk pontlevonást. Ez a mostani is egy kemény büntetésnek számít."

"El kell fogadnunk, de a büntetés mértékét kicsit túlzónak tartom, éppen ekkora pénzösszeget kellene fordítanunk a biztonsági intézkedésekre, hogy ki tudjuk szűrni a botrányt okozó személyeket. Nincs halasztó hatálya a döntésnek, szóval el kell fogadnunk, de csak a döntés kézhez vétele után döntünk, hogy fellebbezünk-e" - mondta Berki Krisztián

Az FTC Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, már készülőben van a klub kártyás rendszere, így várhatóan a tavaszi szezonban már nem lehet anonim módon belépni az Albert Stadionba. AFerencváros ebben a szezonban 13 forduló alatt 13. alkalommal került a fegyelmi bizottság elé.

A miniszter határozott fellépést vár

A futballhuliganizmus problémájáról tárgyalt a kormányfő az igazságügyi és rendészeti miniszterrel kedden, egyetértettek abban, hogy az idén tavasszal elfogadott sporttörvény és a büntetőtörvénykönyv szigorítása megfelelő jogi hátteret nyújt az eredményes fellépéshez. A miniszter a megbeszélés után utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy a rendőrség a jogszabályok adta lehetőségeket következetesen és határozottan alkalmazza a sportrendezvények biztonsága érdekében.