Diána
12 °C
27 °C

Jó meccset játszhat Firenzében a DVSC

2009.11.03. 10:58
A továbbjutásra már nincs esélye a Debrecennek, de ha a magyar bajnok szerdán megismétli a Fiorentina elleni hazai teljesítményét, senki nem lesz elégedetlen. Az olaszok a továbbjutásért mennek, hat ponttal számolnak a Debrecen ellen.

Nem várja bombaformában a Fiorentina elleni BL-visszavágót a Debrecen, amely hazai pályán elveszítette az Újpest elleni bajnokiját. A DVSC-nek már csak elméletben van esélye a továbbjutásra, célja Firenzében is elsősorban az lehet, hogy a budapestihez hasonló iramú és színvonalú meccset játsszon az olasz sztárcsapattal.

A debreceniek kedden utaztak el Firenzébe, ahol BL-meccsen kikapott a Liverpool is, és a Serie A-ban sem jellemző, hogy a vendégcsapatok villognának az Artemio Franchi Stadionban. A Fiorentina hét hazai bajnokiján öt győzelem és egy döntetlen mellett csak egyszer kapott ki, a 9. fordulóban a Napoli nyert Firenzében.

Az olaszok a magyar bajnokcsapat hajmeresztő védekezési hibáit kihasználva megnyerték a két csapat első meccsét, de a Debrecen nagyon meghajtotta ellenfelét, ha a hajrában beeső szépítés korábban érkezik, még izgalmasabban alakulhatott volna az utolsó néhány perc. A debrecenieknek nincs miért szégyenkezniük, helytállásuk miatt a firenzei meccsen néhány játékosra biztosan jobban figyelnek majd az olaszok.

A csoport állása

1. Olympique Lyon 9
2. Fiorentina 6
3. Liverpool 3
4. Debrecen 0
A 4. fordulóban:
Lyon-Liverpool, Fiorentina-DVSC

Az utóbbi hetek gyengébb eredményeire Dombi Tibor a klub honlapján érdekes magyarázatot adott. „Úgy gondolom, hogy nekünk, rutinosabb játékosoknak fel kellene ismernünk a helyzetet, amikor nincs benne a győzelem egy-egy mérkőzésben. Van az úgy, hogy az egy pontnak is örülni kell, ennek ellenére mi minden meccset meg akarunk nyerni. Ez dicséretes, de néha célravezetőbb lenne másabb hozzáállás a részünkről.”

„Mindenesetre nem rágódhatunk túl sokáig a múlton, mert szerdán újabb kőkemény erőpróba vár ránk Firenzében. Senkinek sem kell ecsetelnem, hogy mennyivel másabb egy BL-mérkőzés, mint egy bajnoki, ráadásul a Fiorentina harcban van a továbbjutásért, és biztosan meg akar verni bennünket. Mi azon leszünk, hogy minél jobban megnehezítsük az olaszok dolgát, majd meglátjuk, ez mire lesz elég” – tette hozzá a DVSC középpályása.

A sorsolás után kevesen tartották a továbbjutásra esélyesnek a Fiorentinát, de a Liverpool legyőzésével az olaszok ott vannak a második helyen, és ha az angolok kikapnak Lyonban, az olaszok szinte biztosan ott lesznek a következő körben. A Debrecen ellen biztos győzelemmel kalkulálnak, a városban BL-láz van, a telt ház gyakorlatilag garantálható, és a vendégszektor is tele lesz.

Emlékeztető

DEBRECENI VSC-AC FIORENTINA 3-4 (2-4)
Puskás Ferenc Stadion, 42 ezer néző, v.: Craig Thomson (skót)
Gólszerzők: Czvitkovics (2.), Rudolf (28.), Coulibaly (88.), illetve Mutu (6., 20.), Gilardino (10.), Santana (37.)
Sárga lap: Rudolf (28.), Bodnár (81.), illetve Donadel (16.)

Debreceni VSC: Vukasin Poleksic - Bodnár László, Komlósi Ádám, Mészáros Norbert (Szélesi Zoltán, 30.), Leandro - Szakály Péter (Dombi Tibor, 57.), Kiss Zoltán (Laczkó Zsolt, 88.), Varga József, Czvitkovics Péter - Rudolf Gergely, Adamo Coulibaly

Fiorentina: Sébastien Frey - Gianluca Comotto, Alessandro Gamberini, Dario Dainelli (Cesare Natali, 55.), Manuel Pasqual - Mario Santana (Martin Jörgensen, 68.), Marco Donadel, Cristiano Zanetti (Riccardo Montolivo, a szünetben), Juan Vargas - Adrian Mutu, Alberto Gilardino