Szilárda
-4 °C
2 °C

A rendőrség tudta, balhés Fradi-meccs lesz

2009.11.05. 10:01
A budapesti rendőrfőnök állítja, tudtak róla, botrány készül a szombati FTC-DVTK futballmeccsen, mégsem avatkoztak be. Ha a klub nem tudja garantálni, hogy rend lesz a nézőtéren, az Üllői út zárva marad az MLSZ-büntetés után is.

Ameddig nem garantálja a klub a rendet, a rendőrség nem engedélyezi, hogy közönség előtt játsszon a Ferencváros. A Népszabadság információi szerint a rendőrség csak akkor engedi be az MLSZ-büntetés (3 zárt kapus meccs) után a szurkolókat a stadionba, ha a rendezők garantálják a biztonságot.

D  YT20091104030

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány a lapnak elmondta, a rendőrség a jövőben élni fog törvény adta jogával, és ha a klub nem oldja meg a beléptetést, nem tart rendet a nézőtéren, nem akadályozza meg - akár a rendőrség segítségét is kérve -, hogy a legkülönbözőbb pirotechnikai eszközöket becsempészhessék a tribünökre, nem enged drukkereket az Üllői útra.

Tóth szerint a rendőrség tudott arról, hogy szombaton botrány készülődik a stadionban. Ám hiába álltak jelentős erők a felelős rendőrök rendelkezésére, sem a stadionon belül, sem azon kívül nem intézkedtek, amit elfogadhatatlannak tart.

Kitért arra is, hogy a rendőrök nem igazoltattak a stadion környékén senkit, és még csak kísérletet sem tettek a stadionban gyújtogatók kiemelésére, ahogy a később az utcán a rendőrökre támadó csoportok hangadóinak elfogására sem. A mérkőzés biztosításáról szóló rendőri jelentés szerint sem a stadionban, sem azon kívül nem volt azonnali rendőri beavatkozást igénylő esemény.

D  YT20091104035

A főkapitány a következő, az MLSZ döntése értelmében zárt kapus Üllői úti FTC-meccsek biztosítását elvette a kerületi kapitányságtól, és központi hatáskörbe vonta. A még vasárnap felállított FTC-nyomozócsoport közben két garázdát elfogott, egy harmadik önként jelentkezett. Többekkel szemben elfogatóparancsot adtak ki. A főkapitány szerint az ügyben a nyomozás kiterjed arra is, voltak-e megbízóik a garázdálkodóknak.

Tóth tisztában van azokkal a hírekkel, melyek szerint a B közép és annak fiatalokból álló radikális szárnya, az Új generáció elhatározta, botrányok sorával ellehetetleníti a klub vezetését, illetve, hogy ezzel a csapat egyes tagjai egyetértenek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!