Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kósa: Több gólt lőttünk, mint a Liverpool

2009.11.06. 12:29 Módosítva: 2009-11-06 12:29:10
A debreceni polgármestert a passzok sebessége érdekelné, de erről az UEFA nem készít kimutatást. A DVSC ebben is nagyon elmaradt az olasz Fiorentinától, de a hatékonyságban is riasztó volt a különbség.

A BL-sorozat elején, még Liverpoolban említette Debrecen polgármestere, Kósa Lajos, hogy a Ferencváros és a Dinamo Kijev kapta a csoportkörben a legtöbb gólt, szám szerint tizenkilencet, pompás lenne, ha csapata ezalatt maradna.

Az első meccs egy gólja után úgy látszott, akár sikerülhet is, négy mérkőzés után viszont tizennégynél tart a Loki, és ha a védelem ilyen gyenge marad, akkor összejöhet a kétes értékű rekord.

„Nézzük a másik oldaláról. Öt gólt lőttünk, míg a Liverpool az eddigi meccsein mindössze hármat. Ha valaki azt mondja nekem a sorozat elején, hogy otthon hármat lövünk a Fiorentinának, de nem kapunk érte pontot, vagy ha idegenben bárhol is kettőt lövünk, és nem jár érte pont, hát biztosan nem hiszem el. Mégis ez lett a vége. Elfogytunk. Az a védelem már nem létezik, amelyikkel nekivágtunk.

Emellett szoknunk kell a sebességet, mert ezen a szinten úgy jönnek a labdák, ami számunkra szokatlan és gyors. Látom mindig a statisztikákat - én is ezt végeztem az egyetemen - hogy ki mennyit passzolt, és milyen hatékonysággal. Sokkal jobban érdekelne viszont, milyen sebességgel passzolt, és milyen reakcióidővel. Ez a mostani futball lényege, ezt magam is belátom, nem kell szakértőnek lenni. A passzok lereagálása, és megoldása a legfontosabb dolog. Át kell gondolni, hová adjuk a labdát, erre pedig nincs idő. A keresztpasszainkra odaérnek itt, mert nekünk otthon az is elég, ha viszonylag gyengén passzolunk.”

Kósától megkérdeztük, mennyit tenne most arra, hogy a csapat 19 kapott gól alatt marad. „Nem tudom. Ha viszont a statisztika oldaláról nézzük, akkor sokkal okosabbak lehetünk, mert ha összeadom a liverpooli védők magasságát, és azt megszorzom a sebességükkel, és ebből kivonom a várható hibákat, majd elosztom a fejesek számával, és ugyanezt megteszem a lyoni védőkkel is, akkor olyan eredmény jön ki: hogy: nem tudom” – mosolygott Kósa.

A statisztikák szerint Varga József passzolt a legjobban a magyar csapatból (78 százalékkal), a másik véglet Laczkó Zsolt 47 százaléka: 19-ből 9 ment jó helyre, ami kétségbeejtő. Laczkón látszik, ez a BL-ritmus nagyon gyors, és a Lyon elleni hazai meccs sem segített neki, hogy közelítsen ehhez a nívóhoz.

A Fiorentina összességében 81 százalékkal passzolt, a Loki hatvanhattal, ez volt a legriasztóbb különbség a négy meccs alatt.

A hazai Manuel Pasqual az egész meccsen hét passzt rontott (hatvanhétből), ezzel a 90 százalékos teljesítménnyel nem messze magaslott ki, mert Montolivo, Zanetti, Kroldrup és Donadel is 85 fölé került. A világbajnok Gilardino volt a leggyengébb, 63 százalékkal, az ugyancsak gólt szerző Rudolf Gergely ugyaneddig jutott.