Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

A pályán halt meg az Abádszalók ifiedzője

2009.11.07. 16:21
A 47 éves Mérten János a vesztes meccs után gratulálni akart játékosainak és a bíróknak, amikor összeesett. Újraélesztették, de a keringése ismét összeomlott.

Tragédiával ért véget szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályú ifjúsági futballbajnokság abádszalóki mérkőzése, írja a Szoljon.hu.

A megyei hírportál információi szerint a hazaiak edzője, Mérten János a Jánoshida ellen 2-1-re elveszített találkozó lefújása után a pálya közepe felé tartott, hogy gratuláljon játékosainak, illetve a mérkőzés bíróinak, amikor váratlanul összeesett. A segítség villámgyorsan érkezett, ám a helyszínre siető rohammentő és mentőhelikopter orvosai már nem tudták megmenteni a 47 éves tréner életét.

"Az orvosoknak egyszer sikerült újraéleszteni. Már-már úgy tűnt, hogy stabilizálták az állapotát és elindulhat vele a helikopter a kórházba, amikor újra összeomlott a keringése és elhunyt" – nyilatkozta a hírportálnak sírástól elcsukló hangon a sportpályán tartózkodó abádszalóki polgármester, Bordás Imre. Mérten Jánost felesége és két kiskorú lánya gyászolja.

A tragédia után a felnőttek mérkőzése elmaradt. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!