Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

McCabe már 5,5 milliárdot költött a Fradira

2009.11.10. 11:19
A skót tulajdonos szerint a Ferencváros túlteszi magát a nehézségeken, és akár sikeres szezont is zárhat az NB I-ben.

Kevin McCabe az mtv Este című műsorában hangsúlyozta, a nehézségek és a botrányok ellenére sem jutott eszébe megszabadulni a klubtól. Számított rá, hogy komoly problémák lehetnek, ha a csapat rosszul szerepel.

Kevin McCabe
Kevin McCabe

„A futball olyan, mint a hullámvasút, lehet jól játszani, lehet rosszul játszani, vannak olyan időszakok, amikor rosszul játszik az ember és mégis nyer, vannak, amikor jól játszik és veszít. Szóval, bizonyos mértékig a szezonalitás érvényesül, itt most több a kritika és a negatívum” – nyilatkozta a skót üzletember.

McCabe az elmúlt 18 hónapban, mióta megvette a csapatot, összesen 20 millió eurót költött rá, szép eredményeket értek el eddig is, ám most újra kell szerveződniük.

„Amikor az ember újjáépít, akkor ez nem megy egyik napról a másikra. Időről időre újabb problémákról tudunk, amikor akadályokat látunk, akkor azokon túl kell jutnunk. Ez az, amit most teszünk” – mondta.

A szurkolókkal kapcsolatban elmondta, hogy a Diósgyőr ellen félbeszakadt mérkőzésen történtek komoly aggodalomra adnak okot, s nem szabad engedni, hogy ilyesmi újra megtörténjen, ugyanakkor a klub felelősségét is felvetette.

DKOKO20091031050

„Változások kellenek abban is, hogy másképp kommunikáljunk, jobban kommunikáljunk a szurkolóinkkal, érezzék, lássák és értékeljék, amit eddig tettünk, és teszünk annak érdekében, hogy sikert érjünk el. A futballklubok közösségekre épülnek és nem egyénekre.”

Informálódni jött a tulajdomos

Egyes szurkolói fórumok szerint a skót üzletember nem elégedett a menedzsmenttel és éppen azért érkezett Budapestre, hogy több információt szerezzen. A hírek szerint Terry Robinson pozíciója meglehetősen ingatag, Berki Krisztiánnal leginkább gyenge kommunikácója miatt elégedetlen.

A csapat szereplésével kapcsolatban a tulajdonos továbbra is bizakodó, reméli, hogy a szezon második felében eredményesebb lesz a jelenleg 11. együttes, és a táblázat első felében végezhet. Az edzőkérdésről csupán annyit jegyzett meg, hogy jelenleg Craig Short a vezetőedző.

Berki Krisztián vezérigazgató megerősítette, hogy tavaszra bevezetik a szurkolói kártyát, mely többek között a biztonság kérdésében lehet nagy segítség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!