Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Maradonát 2 hónapra eltiltották a futballtól

2009.11.15. 19:00 Módosítva: 2009-11-15 20:15:03
Két hónapra minden, a futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta Diego Maradonát vasárnap a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága.

Az argentin szövetségi kapitány, Diego Armando Maradona, aki októberben trágár megnyilvánulásával hívta fel magára a figyelmet, egyúttal 25 ezer svájci frank pénzbüntetést is kapott.

"A bizottság az ítélethozatalnál figyelembe vette Maradona őszinte bocsánatkérését és megbánását" - olvasható a háromórás zürichi tárgyalás után kiadott FIFA-közleményben.

A játékosként 1986-ban világbajnok sztár magáról megfeledkezve így szólt be élő adásban azután, hogy csapata kiharcolta a világbajnoki részvétel jogát: "Azoknak, akik nem hittek bennem, azt üzenem - elnézést a hölgyektől - hogy szopjanak le."

A szakvezetőt folyamatosan kritizálták, mivel a válogatott vergődött a selejtezősorozatban - rekordmennyiségű játékost próbált ki -, és csak az utolsó két fordulóban aratott győzelmével jutott ki a jövő évi világbajnokságra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?