Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Gerát csak Kisteleki reakciója lepte meg

2009.11.17. 22:41
Gera Zoltánnak nem emberi, hanem szakmai problémái voltak Erwin Koeman szövetségi kapitánnyal, ezért mondta le a válogatottságot A labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya furcsállja Kisteleki MLSZ-elnök reakcióját, aki tudott tervéről.

Gera Zoltán a dánok elleni – tét nélküli - vb-selejtező előtt mondta le a válogatottságot. Az együttes korábbi csapatkapitánya a pepsifoci.hu-nak adott interjújában elmondta, szakmai, és nem emberi problémája volt Erwin Koeman szövetségi kapitánnyal.

D  YT20080906002

"Az elmúlt időszakban úgy éreztem, nem volt olyan a kapcsolatom a kapitánnyal szakmailag, mint szerettem volna. Hangsúlyozom, hogy szakmailag, hiszen emberileg nincs gondom Erwin Koemannal. Szakmailag voltak gondok: azt éreztem, hogy nem úgy férek bele az ő elképzeléseibe, amit én reméltem." Nem árulta el pontosan, mit ért szakmai gondon.

A 62-szeres válogatott az után mondta le a szereplést, hogy a holland szakvezető a kispadra sem nevezte az októberi selejtezőn. Nem tartja viszont kizártnak, hogy még visszatér a válogatottba.

Elmondta, Koemant nem lepte meg a bejelentése, nem kérte, hogy gondolja át a döntését, egyszerűen tudomásul vette döntését.

"Kisteleki István elnök úrral is beszéltem még a távozás előtt, hiszen vele mindvégig jó és bizalmas volt a kapcsolatunk. Elmondta, tudott róla, hogy gondjaim vannak, teljesen normális beszélgetés volt közöttünk. Ezért ért meglepetésként, amikor másnap úgy nyilatkozott, hogy megbocsáthatatlan, amit tettem" - nyilatkozta Gera.

Koeman lehetséges indokairól, hogy miért nem nevezte őt a dániai összecsapásra, így vélekedett: "A portugáliai meccs után közölte, hogy szerinte nem hajtottam eléggé, de ezt visszautasítottam. Mindent megtettem a csapatért azon a meccsen is, kapufáig jutottam, de ott sajnos nem befelé, hanem kifelé pattant a labda".

Nem hiszi, hogy azért kellett volna a lelátóra ülnie, mert a taktikai értekezletről elkésett, ugyanis erre rákérdezett, és a kapitány azt mondta, nem emiatt maradt ki a meccskeretből, teljesítménye az ok.

Gera, aki nélkül 1-0-ra nyert a magyar csapat Dániában, azt megerősítette, nem bánta meg egy hónappal ezelőtti döntését. "Az biztos, hogy Koemannál már nem szeretnék játszani, és nem is fogok".