Szilárda
-4 °C
2 °C

Gerát csak Kisteleki reakciója lepte meg

2009.11.17. 22:41
Gera Zoltánnak nem emberi, hanem szakmai problémái voltak Erwin Koeman szövetségi kapitánnyal, ezért mondta le a válogatottságot A labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya furcsállja Kisteleki MLSZ-elnök reakcióját, aki tudott tervéről.

Gera Zoltán a dánok elleni – tét nélküli - vb-selejtező előtt mondta le a válogatottságot. Az együttes korábbi csapatkapitánya a pepsifoci.hu-nak adott interjújában elmondta, szakmai, és nem emberi problémája volt Erwin Koeman szövetségi kapitánnyal.

D  YT20080906002

"Az elmúlt időszakban úgy éreztem, nem volt olyan a kapcsolatom a kapitánnyal szakmailag, mint szerettem volna. Hangsúlyozom, hogy szakmailag, hiszen emberileg nincs gondom Erwin Koemannal. Szakmailag voltak gondok: azt éreztem, hogy nem úgy férek bele az ő elképzeléseibe, amit én reméltem." Nem árulta el pontosan, mit ért szakmai gondon.

A 62-szeres válogatott az után mondta le a szereplést, hogy a holland szakvezető a kispadra sem nevezte az októberi selejtezőn. Nem tartja viszont kizártnak, hogy még visszatér a válogatottba.

Elmondta, Koemant nem lepte meg a bejelentése, nem kérte, hogy gondolja át a döntését, egyszerűen tudomásul vette döntését.

"Kisteleki István elnök úrral is beszéltem még a távozás előtt, hiszen vele mindvégig jó és bizalmas volt a kapcsolatunk. Elmondta, tudott róla, hogy gondjaim vannak, teljesen normális beszélgetés volt közöttünk. Ezért ért meglepetésként, amikor másnap úgy nyilatkozott, hogy megbocsáthatatlan, amit tettem" - nyilatkozta Gera.

Koeman lehetséges indokairól, hogy miért nem nevezte őt a dániai összecsapásra, így vélekedett: "A portugáliai meccs után közölte, hogy szerinte nem hajtottam eléggé, de ezt visszautasítottam. Mindent megtettem a csapatért azon a meccsen is, kapufáig jutottam, de ott sajnos nem befelé, hanem kifelé pattant a labda".

Nem hiszi, hogy azért kellett volna a lelátóra ülnie, mert a taktikai értekezletről elkésett, ugyanis erre rákérdezett, és a kapitány azt mondta, nem emiatt maradt ki a meccskeretből, teljesítménye az ok.

Gera, aki nélkül 1-0-ra nyert a magyar csapat Dániában, azt megerősítette, nem bánta meg egy hónappal ezelőtti döntését. "Az biztos, hogy Koemannál már nem szeretnék játszani, és nem is fogok".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!