Szilárda
-4 °C
3 °C

A kezezős Henry az internet új sztárja

2009.11.20. 19:21 Módosítva: 2009-11-20 22:29:18
A franciák vb-részvételt jelentő, írek elleni sorsdöntő gólját nyilvánvaló kezezés előzte meg. Az esetet gyorsan feldolgozta az internetes népművészet.

A francia labdarúgó-válogatott 1-1-et játszott az írekkel világbajnoki pótselejtezőn és 2-1-es összesítéssel kiharcolta a részvételt a 2010-es világbajnokságon. Valószínűleg még évek múlva is beszédtéma lesz a franciák egyenlítő gólja, amely előtt Thierry Henry kézzel vette át a labdát.

henry

A játékos később elismerte a szabálytalanságot, és Nicolas Sarkozy francia elnök is bocsánatot kért az ír miniszterelnöktől, Brian Cowentől.

Az írek hivatalosan is jelezték, hogy a meccs újrajátszását kérik, de a FIFA kizárta az újrajátszást, miután nem játékvezetői műhiba, csak szimpla tévedés történt.

Az azóta eltelt két napban az internetes népművészet sok vicces, vagy annak gondolt formában feldolgozta a történteket, amiken valószínűleg az íreken kívül mindenki jókat nevet. Henryt már a Chigaco Bulls 23-as mezében, vagy a Harlem Globetrotters mágusaként is lehet látni.

De van olyan kép, amelyben több labdával zsonglőrködik, természetesen kézzel. Akad videó, melyben egyszerűen csak a kezéhez ragasztják a labdát, de van ahol azt tanácsolják, ha szeretné használni a kezét, menjen el rögbizni.

De a Hitler című film híres jelenetében is magyarázzák az esetet, vagy éppen Benny Hill zenéjére vágnak be vicces képeket. Írországban valószínűleg az a legsikeresebb, melyben az A-ha együttes zenéjére éneklik: Utálom a csaló Thiery Henryt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!