Szilárda
-4 °C
3 °C

Már az írek is lemondtak az újrajátszásról

2009.11.21. 19:27
A labdarúgó világbajnoki pótselejtező visszavágóját a franciák egy nyilvánvalóan szabálytalan góllal nyerték, sem ők, sem a FIFA nem megy bele a megismételt meccsbe.

A nemzetközi szövetség (FIFA) már pénteken kizárta az ismétlés lehetőségét, ám az írek mostanáig bíztak benne, hogy a francia szövetség támogatja ezt a kezdeményezést.

John Delaney, az ír szövetség elnöke jelezte: a felhívásukkal a francia szövetségben süket fülekre találtak.

Franciaországban közéleti vita tárgya lett a kvalifikáció kérdése: a sajtó és a politikusok egy része is az újrajátszást tartaná a legmegfelelőbb megoldásnak. Az ír politika is megszólalt a kérdésben, a miniszterelnök és az igazságügyi miniszter is az újrajátszás mellett volt.

A szerdai, párizsi meccs 103. percében Thierry Henry kézzel szelídítette meg a labdát, mielőtt William Gallashoz továbbította, aki aztán kialakította az 1-1-es, összesítésben 2-1-es végeredményt, amellyel Franciaország kijutott a dél-afrikai világbajnokságra. Henry a kezezést utóbb el is ismerte, és hangsúlyozta: a legigazságosabb megoldásnak az újrajátszást tartaná, ám nem ő dönt az ügyben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!