Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Messit arcon talpalták, majd lesérült

2009.11.22. 15:00 Módosítva: 2009-11-22 15:29:06
Lionel Messit előbb arcon talpalták, majd negyedórával a vége előtt combsérülés miatt lecserélték az Athletic Bilbao elleni bajnokin. 1-1-lett a vége, így a Barcelona már csak második a bajnokságban, hiányzóinak száma pedig egyre nő a jövőheti sorsdöntő mérkőzések előtt.

Messinek nagy szerencséje volt a Bilbao elleni mérkőzés 21. percében, amikor az egyik  hazai játékos, Amorebieta csúnyán arcon talpalta. A védő egy felszabadítórúgás közben jócskán magasra emelte a lábát, így találta telibe az előtte álló Messit.

A földre kerülő argentin végül is egy rövid ápolás után tudta folytatni a játékot, megúszta egy kisebb vágással a jobb szeme alatt. Más kérdés, hogy a mérkőzést mégsem tudta végigjátszani, Guardiola a 76. percben lecserélte combizomsérülés gyanújával.

Bár vasárnap kiderült, nem annyira súlyos Messi sérülése, mint az elsőre tűnt, nem valószínű, hogy kedden, az Inter elleni sorsdöntő Bajnokok Ligája-mérkőzésen pályára léphet.

A Barca egy esetleges Inter elleni vereséggel  - a csoport másik mérkőzésének eredményétől függően  - akár ki is eshet a BL-ből, de Guardiola még nem döntötte el, hogy megkockáztatja-e az argentin játékát.

Messin kívül jó néhány hiányzója van még a csapatnak. A Bilbao ellen sérülés miatt nem játszott Zlatan Ibrahimovic, míg Abidal, Yaya Touré és Rafael Marquez pedig elkapta a H1N1-et.