Viola
-6 °C
-2 °C

Bundaügy: az UEFA berendelte a MLSZ-t

2009.11.23. 14:40
Az európai szövetség szerda délelőtt tárgyal a kilenc érintett országgal az eddig folytatott vizsgálatokról és a további teendőkről, Magyarországot a szövetség nemzetközi igazgatója és - az ügyben teljes jogkörrel bíró - elnöki titkára képviseli majd.

Nyoni központjába rendelte az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a megvesztegetési botrányban érintett országok, köztük Magyarország nemzeti szövetségeinek képviselőit, derült ki hétfő délután Berlinben. A hírt Theo Zwanziger, a német szövetség elnöke is megerősítette.

Az UEFA által összehívott rendkívüli találkozót szerdán 11 órakor tartják. Itt az érintett országok szövetségeit - köztük az MLSZ-t - tájékoztatják a bochumi államügyészség által a megvesztegetési botrányban eddig folytatott vizsgálatokról és ezzel kapcsolatban a további teendőkről tárgyalnak.

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke elmondta, megkapták a konzultációra szóló meghívót, amelyet a főtitkárnak címeztek, de mivel Bordás György szabadságon van, ezért Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató, és Kisteleki István elnöki megbízásából az ügyben teljes jogkörrel bíró Horváth Péter elnöki titkár képviseli majd az MLSZ-t. Az UEFA tájékoztatása szerint a megbeszélés 16 óráig tart majd.

A botrányban Németország mellett Belgium, Svájc, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia, Törökország és 13 mérkőzéssel Magyarország érintett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!