Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Egyszer nagyon furcsán kaptunk öt gólt

2009.11.24. 09:21 Módosítva: 2009.11.24. 09:21
A fogadási óriáscsalásban két meccsel is érintett a tavaly még másodosztályú belga Namur, a csapatból egyedül Bukrán Gábor maradt a klubnál.

„Rég voltam ennyire népszerű, mint mióta kipattant ez az ügy, és kiderült, hogy belga csapatom, a Namur is érintett a fogadási botrányban. Állandóan keresnek a belga újságírók, a tévé vagy a rádió, nagyító alatt vagyok, mert a tavalyi csapatból csak egyedül én maradtam” - mondta a pillanatnyilag a harmadosztály nyolcadik helyén álló csapat egyszeres magyar válogatott játékosa, Bukrán Gábor.

Magában visszajátszotta azokat a meccseket, amelyekről a lapok írtak, a Charleroi elleni idegenbeli 3-0-s vereségüket és az otthoni 2-0-s bukásukat is a Leuven ellen, de nem emlékszik kapusbakira, vagy nagyon feltűnő, könnyen érzékelhető hibára.

„Nem is hallottam semmit a többiektől, ami esetleg gyanúra adhatna okot, még egy furcsa elszólást sem. Egy kapusnál feltűnő a hiba, ezért azon sem csodálkozom, ha védőket keresnek, mert egy utolsó embernek elég csak két lépéssel később indulni a csatár után, már nem éri utol, egyúttal kiszolgáltatott helyzetbe hozza a kapust, és máris ott a gól. De még egyszer mondom, jómagam semmi gyanúsat nem tapasztaltam. Kaptunk néhány nagy zakót, kétszer hét gólt is, amik benne vannak a fociban, és ezekre nyilván automatikusan odafigyelnek” - magyarázta a középpályás.

A Namur simán kiesett a másodosztályból, a játékoskeretben akkor is hatalmas volt a mozgás, három olyan játékos is érkezett pár hónapra, akik nem kaptak fizetést, csak az volt a cél, hogy játékban maradjanak. A belga klubelnöknek kapóra jöttek ezek a játékosok, gyorsan bekerülhettek a csapatba, mert abban is bízott, hogy a menedzsereken keresztül befektetőket képes szerezni. Végül ezek a tárgyalások mind a német, mind az olasz vonalon zátonyra futottak.

„Volt egy olyan meccsünk például, amikor három olasz védővel álltunk fel és kaptunk egy ötöst a Molenbeektől, ahol korábban Lőrincz Emil is játszott. De bevallom, ez így csak utólag gyanús, és ez a meccs eddig nem volt rajta az állítólagos vesztegetési listán. Volt egy szerb játékosunk, Czvetkovic, ő most visszament a Zvezdába, Dragan Bubic csapat nélküli volt, korábban a Dijonban játszott. Lehet, hogy ők kapcsolatban álltak valamilyen úton módon azzal a horvát emberrel, akit őrizetbe vettek, nem tudom. Biztosan nagy a csábítás, én is hallom, hogy a megnyert összegekből kaptak vissza a játékosok, de magam sohasem voltam ilyennek szemtanúja, engem soha nem kerestek.”

A pétervásárai születésű, 33 éves Bukrán a szezont másodedzőként kezdte, de erről lemondott, és most ő a visszajutást megcélzó csapat kapitánya.

Mekkora összegekről van szó?

A fogadóirodák nagyon jól fizetnek, akár negyvenszeres pénzt is, ha telibetalálnak egy eredményt. Kivált, ha az egy extrém eredmény, és mondjuk nagyon megverik jelen esetben a belga csapatot. A Charleroi és a Leuven elleni vereségek állítólag összesen 150 ezer eurót hoztak, ennek körülbelül a fele lehetett a profit.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek