Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

A szurkolók elküldenék Koemant

2009.11.26. 21:36
Majdnem kétszer annyian menesztenék a holland szövetségi kapitány, mint amennyien rábíznák a 2012-es Eb-selejtező magyar válogatottját. Felróják neki a rossz taktikát, és válogatási elveit, kevesen keltek a védelmére.

Egy hete vizsgáltuk a 2009-es év történéseit a magyar futballválogatott szempontjából, és azt kérdeztük olvasóinktól, mi legyen a sorsa Erwin Koeman szövetségi kapitánynak.

A szurkolók hozzászólásai a fröcsögésől a segíteni akaráson át a hollan védéséig terjedtek, de többen voltak azok, akik azonnal felállítanák Erwin Koemant, sőt, már a helyettesét is tudják.

A hollandnak másfél év alatt kitelt a becsülete a szurkolók csaknem kétharmadánál, a legtöbben azt vágják a fejéhez, hogy Merjünk kicsik lenni-mentalitással meccsel, nem rontott neki kivont karddal senkinek, többek szerint ezt a teljesítményt feleennyi pénzért bármelyik magyar edző hozta volna.

vote

Koeman sem az alkalmazott taktikával nem nyűgözte le a szurkolókat, a válogatott gólkirálya, Torghelle Sándor sokaknak szúrja a szemét, és természetesen a hozzászólók többsége az U20-as válogatott játékosaival pótolná a felnőttek közül kirúgandókat. Az U21-es Eb-selejtezős győzelem után többen nemcsak játékost, de a szövetségi kapitányt is átemelnék a nagyválogatott élére. Egervári Sándor mellett szóba került a Koeman előtti kapitány, Várhidi Péter is.

A Koeman melletti érvek között a többféle felállással való kísérletezést, a szigorúan vezetett, a néha egységesnek tűnő csapatot emlegetik, a szélsőségesebbek a holland játékospályafutását is megkérdőjelezik. A következő válogatott (várhatón barátságos) meccsen nagyon össze kell szednie magát csapatnak és kapitányának egyaránt, mert csúsznak a népszerűségi listán.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!