Marcell
19 °C
32 °C

Csodagóllal ért véget Huntelaar rémálma

2009.11.30. 13:17 Módosítva: 2009-11-30 13:16:32
A sokáig szinte semmit nem mutató AC Milan 2-0-ra győzte le a Cataniát a Serie A 14. fordulójában. A gólhelyzetig is alig jutó vendégcsapat az utolsó negyedórában kapcsolt rá, a becserélt holland eldöntötte a meccset.

Az első félidőben egy Clerence Seedorf-kapufa, a másodikban egy Catania kontra jelentett eseményt, de a Milan a meccs nagy részében szinte semmit nem tett a sikerért. Leonardo edző a 74. percben lehozta a pocsékul futballozó Marco Boriellot, a beálló Inzaghival aktívabb lett a vendégcsapat, de csak két helyzetig jutottak el.

Az igazi fordulatot a Flamini-Huntelaar csere hozta, a 84. percben beálló holland a 93. percben első, két perc múlva második milánói gólját szerezte. Az elsőben Mariano Andújar is benne volt: Huntelaar Inzaghi visszatett labdáját bombázta rá, a labda a Catania-kapus kezei között került a kapuba.

A második viszont igazi klasszismegoldás volt, a holland szépen fordult le védőjéről, majd a kint álló Andújar felett a hosszú sarokba emelt.

A 26 éves Huntelaar PSV-nevelés, az Ajaxnál lett ismert futballista, két teljes és két fél szezon alatt 92 meccsen 76 gólt termelt, kétszer kupát nyert az amszterdamiakkal. Elvitte a Real, de a Madridnál alig jutott neki szerep, 20 meccsen lépett pályára, ezeken nyolc gólt lőtt.

Idén augusztusban 15 millió euróért kötött négyéves szerződést a Milannal, de eddig sokat nem mutatott: nyolc meccsen játszott, ötször volt kezdő. Sok kritikát kapott, de ezzel a teljesítménnyel biztosan kivívta a szurkolók szeretetét.

Nesta is megcsinálta

A Milan a 9. fordulóban hasonlóan, egy játékos utolsó percekben lőtt duplájával nyert meccset, akkor a Chievo ellen Alessandro Nesta előbb a 81. percben egyenlített, majd a 92. percben a meccset is eldöntötte.

A 14. forduló után a Milan hét ponttal az Inter mögött második az olasz bajnokságban.