Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vesztegetni próbálták az U20-asokat

2009.11.30. 09:41
Somodi Bencének háromezer eurót kínáltak, Pintér Ádámot ismeretlen ember hívta ismeretlen számról az Eb-selejtező előtt.

Somodi Bencét a 2008. október 15-i, Szlovákia elleni U20-as Alpok-Adria Kupa-találkozó előtt, Pintért pedig a 2008. szeptember 7-i, Szerbia elleni U21-es Eb-selejtező előtt keresték meg, írja a Nemzeti Sport (a szlovákok 4-1-re, a szerbek 8-0-ra nyertek).

Somodi csapattársa, Vass Ádám szombati nyilatkozata miatt szólalt meg, aki azt nyilatkozta, hogy a válogatott egyik játékosát - nevet nem említett - arra akarták rábírni, az egyik meccsen játsszon a csapat vereségére.

"Hogy ki volt a vesztegető, azt nem mondhatom el, de azt igen, hogy háromezer eurót kínált, ha kikap a magyar válogatott" - nyilatkozta Somodi.

Mivel Vass az idei, augusztus 12-i, Wales elleni, szintén 4-1-es vereséget hozó U21-es Eb-selejtezőn is furcsa dolgokat tapasztalt, ő és az ekkor kispados Somodi szólt a vezetőknek. Utóbbi a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet, többet a témában nem kíván nyilatkozni.

Pintér Ádámot a szerbek elleni meccs előtt ismeretlen számról egy ismeretlen ember hívta, hogy játsszon vereségre, ő nemet mondott és letette a telefont.

A világbajnoki bronzérmes U20-as válogatott öt tagja - Debreceni András, Gulácsi Péter, Koman Vladimir, Korcsmár Zsolt és Németh Krisztián - vasárnap nyílt levélben utasított vissza minden bundázással kapcsolatos gyanúsítgatást.

Vesztegetési ügy a kupameccs előtt

A sportnapilap szerint a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének két mérkőzése előtt valaki telefonon nagyobb összeget ajánlott a Szigetszentmiklós egy focistájának, ha csapata vereségére játszik; a csalók és megkörnyékezett játékos között egy volt élvonalbeli, még ma is aktív és ismert labdarúgó volt az összekötő. Az eset két hónapja történt, a focistát a telefonáló arra akarta rávenni, hogy a csapat több góllal veszítsen a Kaposvölgye VSC ellen. A játékos visszautasította az ajánlatot, és a történteket jelentette a klub vezetőségének.
A csapat és a megyei szövetség vezetői abban állapodtak meg, hogy feljelentést tesznek, ha a meccs eredménye mégis gyanúsan alakulna. A mérkőzés döntetlennel zárult, ám a visszavágó előtt a játékos újabb ajánlatot kapott, amit szintén visszautasított. A második meccsen győzött a Szigetszentmiklós, és bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.