Friderika
10 °C
18 °C

Vass Ádám vihetné tovább a bundaügyet

2009.11.30. 15:25
A Brescia futballistája borította ki a bilit, amikor látta, nem hajtanak U21-es társai. Az MLSZ szerint nincsenek tények, de a rendőrség már vizsgálja a bundabotrányt.

”Amíg nincsenek az ügyben tények, nem kívánunk semmit kommentálni” – mondta Kisteleki István MLSZ-elnök hétfő délben az Indexnek, bár a hétvégén kiderült, Somodi Bencét, a magyar U21-es válogatott kapusát a tavalyi, 4-1-es, Szlovákia elleni vereségelőtt megpróbálták megvesztegetni.

Somodi a Nemzeti Sportnak árulta el, telefonon hívta valaki, és háromezer eurót - 800 ezer forintot - ajánlott neki, ha a magyarok veszítenek. A játékos visszautasította, de a történetet elmondta társának, Vass Ádámnak.

Háromnegyed évvel később a csapat Walestől kapott ki 4-1-re, és Vass kiborította a bilit.

"Ádámnak meséltem a szlovák meccs előtt a telefonról, amit visszautasítottam, de másnak nem szóltunk. Kikaptunk, majd utána Walestől szintén, én azon a meccsen csere voltam, de Ádám játszott, és a végére teljesen kiakadt, mert úgy érezte, néhányan nem hajtottak rendesen. Nem tudta magában tartani, szólt nekem, hogy elmondja az edzőknek, amiben én támogattam” – nyilatkozta már hétfőn az Indexnek Somodi.

A tehetség állítja, közölték is a vezetőséggel: ”Elmondtuk van Buuren szövetségi kapitánynak, az akkori stábnak, hogy a szlovák meccs előtt megkerestek. Ádám név szerint nem említette, kivel nem volt elégedett, így ezt nem tudom. Azt sem, hogy utána hogy folytatódott az ügy".

Mivel az MLSZ semmit nem lépett az augusztusi mérkőzés óta, feltételezhető, a szövetségnél nincs is ügy. Wilco van Buuren nem maradt a posztján: helyére Egervári Sándor került, akivel szenzációs harmadik helyet ért el az U20-as vb-n a keret több futballistája, majd néhány hete U21-Eb-selejtezőn Olaszországot is legyőzte.

A Bresciánál szereplő Vass Ádámot többszöri próbálkozás után sem sikerült elérnünk, jelenleg úgy tűnik, ő a bundabotrány biztosan tiszta kulcsfigurája. Az ügy továbbviteléhez el kellene mondania, kiket talált gyanúsnak.

Fontos forrás lenne van Buuren is, vagy az utánpótlást az utóbbi években vezető Jámbor László, de ők már hónapok óta nem dolgoznak Magyarországon. Hivatalosan nem rúgták ki őket, október 31-én lejáró szerződésüket nem hosszabbították meg az U-válogatottaknál.

Hamarosan viszont mindenkit kihallgathatnak, mert hétfő délután az Országos Rendőrfőkapitányság közölte, ”a bundabotrányról szóló újságcikkek és a sportolók információi alapján vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény, és szükséges-e nyomozást elrendelni".