Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Legalább három gól és 90. percben adott 11-es kellett a bundameccsen

2009.12.16. 14:35
A Macedónia-Kanada barátságos meccsen Anton Genov négy büntetőt fújt be, az utolsóval lett 3-0 az eredmény, az UEFA ellenőrzőrendszere kiugróan sok fogadást jelzett.

Az UEFA a részletes vizsgálat végéig minden mérkőzés vezetésétől eltiltotta az egyébként BL- és Európa Liga-játékvezetőt, Anton Genovot. A bolgár bíró vezette november 14-én a Macedónia-Kanada (3-0) barátságos mérkőzést, amivel kapcsolatban az UEFA monitoring-rendszere jelezte, szokatlanul sok fogadást kötöttek a megítélt 11-esekre és arra, hogy legalább három gól születik.

Genov négy büntetőt adott a meccsen (kettőt a hazaiaknak, kettőt Kanadának). A vendégek mindkettőt kihagyták, a macedónokét viszont mindkétszer gólra váltotta a Lazio sztárja, Goran Pandev – a másodikat a 90. percben, a mérkőzés harmadik gólját szerezve.

„A játékvezető meghallgatása után az UEFA úgy döntött, hogy nem jelöli Anton Genovot egy nemzetközi kupamérkőzésre sem, míg a vizsgálat le nem zárul" – jelezte közleményében az európai futballszövetség.

A 43 éves játékvezető név a szakmában, 1999 óta FIFA-bíró. Bulgáriában nem csak az ő neve került elő a fogadási csalásokkal kapcsolatban, a helyi szövetség hétfőn bejelentette, hogy másfél éven belül másodszor is feloszlatja játékvezetői testületét, mert a bolgár bajnokikon gyanúsan sokat hibáznak a bírók.  • Vennék
  • Bankszámla