Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

A QPR kirúgta Buzsákyt lefejelő edzőjét

2009.12.17. 10:10
A Queen's Park Rangers honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bont a játékosaival dulakodó vezetőedzővel, Jim Magiltonnal. A londoni csapatot nyár óta vezető szakember egy watfordi vereség után lefejelte Buzsáky Ákost, és több futballistájának nekiment.

A Queen’s Park Rangers megvált Jim Magilton vezetőedzőtől, a londoni klub honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel váltja le a szakembert és segítőjét, John Gormant.

Magiltont egy hete felfüggesztette a klub, mert a Daily Mail információi szerint lefejelte a csapat magyar irányítóját, Buzsáky Ákost, és még két másik játékosának is nekitámadt a Watford otthonában december 7-én elszenvedett vereség után. Az edző és segítője tagadják, hogy ilyesmi történt volna, szerintük az eset szerencsétlen nézetkülönbség volt.

A klub a döntés előtt kikérte játékosai véleményét, és már akkor látszott, hogy Magilton nem maradhat: egyetlen játékos sem szavazott az edző maradása mellett. "A történtekről nagy terjedelemben számoltak be a sajtóban, és bár Jim Magilton egyértelműen tagadja az ellene felhozott vádakat, John Gorman pedig kiáll mellette, abban állapodtunk meg, hogy a klub és Jim Magilton érdekében az a legjobb, ha elválnak útjaink" - áll a klub indoklásában.

A QPR egyike a feljutásra esélyes csapatoknak, Magilton nyár óta dolgozott a klubnál, és nem is áll rosszul, bár legutóbbi hét mérkőzéséből hatot elveszített. Buzsáky az incidens után elmondta, az eset miatt eszében sincs távozni a csapattól.