Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Begurítani túl egyszerű lett volna

2009.12.18. 11:38
Angel Di Maria a sokkal nehezebb megoldást választotta a gólszerzésre, a benficás mozdulata felejthetetlen. A Lille az évad akciógólját rúgta a Slaviának. Összefoglalónkban az összes csütörtöki Európa Liga-találat.

Rabona-gólt rúgott a csütörtöki Európa Liga-fordulóban a benficás Angel Di Maria, vagyis támaszkodó lába mögé téve a másikat lőtte kapuba a labdát.

Az argentin olimpiai bajnok előtte köténnyel befűzött egy védőt, majd kivételes mozdulatával a kapust is meglepte, egyszerű gurítás helyett választotta a trükköt, ráadásul a kapus és a védő között passzolta be a labdát. Persze a bal a sokkal ügyesebbik lába, ez lehetett az igazi ok.

A meccset a portugálok nyerték 2-1-re, csoportelsőként mentek tovább.

A Lille-Slavia Praha találkozón is volt egy nagy gól, a franciák harmadik találatában benne van a futball lényege: saját tizenhatosnál szerzett labda után tíz passz az ellenfél tizenhatosáig, majd káprázatos befejezés Ludovic Obreniaktól. (A találat 6:10-nél kezdődik az alábbi összefoglalóban.)

A Lille csoportmásodikként jutott a 32 közé, csak a Valencia előzte meg. Az első kieséses kör párosításait péntek kora délután, egy órától sorsolják.