Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Felix Magath kínozza a Schalke játékosait

2010.01.05. 11:20
Az edző félkatonai módszerei eddig sikeresek voltak, csapatai kifogástalan erőnléttel várták a szezon tavaszi részét. Futás, medicinlabdás és tengerparti futás az edzőtábor változatos programja.

A német Bundesliga második helyén álló Schalke a spanyolországi Cadizba utazott a téli alapozásra, a csapat edzője, Felix Magath ezúttal sem hazudtolta meg önmagát: már az első nap elővette a medicinlabdákat, és azokkal futtatta játékosait (nem tudni, hány kilósak voltak, de a képek alapján a nyolc kilót meg lehet jósolni.)

Magath a Bayernnel Dubajban, a Wolfsburg irányítójaként Jerezben töltötte a januári időszakot, talán az irtózatosan kemény edzések miatt lett bajnok mindkét csapattal (módszereire korábban Szabics Imre is panaszkodott, amikor a Stuttgart játékosa volt).

Magath állítja, legjobb barátja a medicinlabda, mert kondíciót csak így szerezhetnek játékosai. „Kényelmes munka a fittségért” – jellemezte saját módszerét.

A Bild beszámolója szerint egy kemény nap után reggel fél nyolckor futást vezényelt, mert nincs annál csodálatosabb, amikor a napfelkeltét a tengerpartról figyelhetik a játékosok, nem számít, hogy közben tíz kilométert kell futniuk.

Magath és a Titanic

Egyik volt játékosa, a norvég Fjörtoft azt nyilatkozta róla, ha Magath ott lett volna a Titanicon, a hajó talán akkor is elsüllyed, de ilyen erőnléttel mindenki partra úszott volna.