Judit
3 °C
7 °C

Felix Magath kínozza a Schalke játékosait

2010.01.05. 11:20
Az edző félkatonai módszerei eddig sikeresek voltak, csapatai kifogástalan erőnléttel várták a szezon tavaszi részét. Futás, medicinlabdás és tengerparti futás az edzőtábor változatos programja.

A német Bundesliga második helyén álló Schalke a spanyolországi Cadizba utazott a téli alapozásra, a csapat edzője, Felix Magath ezúttal sem hazudtolta meg önmagát: már az első nap elővette a medicinlabdákat, és azokkal futtatta játékosait (nem tudni, hány kilósak voltak, de a képek alapján a nyolc kilót meg lehet jósolni.)

Magath a Bayernnel Dubajban, a Wolfsburg irányítójaként Jerezben töltötte a januári időszakot, talán az irtózatosan kemény edzések miatt lett bajnok mindkét csapattal (módszereire korábban Szabics Imre is panaszkodott, amikor a Stuttgart játékosa volt).

Magath állítja, legjobb barátja a medicinlabda, mert kondíciót csak így szerezhetnek játékosai. „Kényelmes munka a fittségért” – jellemezte saját módszerét.

A Bild beszámolója szerint egy kemény nap után reggel fél nyolckor futást vezényelt, mert nincs annál csodálatosabb, amikor a napfelkeltét a tengerpartról figyelhetik a játékosok, nem számít, hogy közben tíz kilométert kell futniuk.

Magath és a Titanic

Egyik volt játékosa, a norvég Fjörtoft azt nyilatkozta róla, ha Magath ott lett volna a Titanicon, a hajó talán akkor is elsüllyed, de ilyen erőnléttel mindenki partra úszott volna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?