Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Az MLSZ nem kapta meg a bundairatokat

2010.01.08. 19:06
A futballszövetség hiába kérte az európai fogadásicsalás-botrányt kirobbantó bochumi ügyészségtől a vizsgálati anyagokat, azok még nem érkeztek meg. Igaz, a futballszövetség már nem is foglalkozik a bundaügyekkel.

"Az MLSZ nem foglalkozik a bundaügyekkel, a Nemzeti Nyomozó Irodát kell keresni bármilyen kérdéssel" - mondta a futballszövetség sajtófőnöke. Serényi Péter a bochumi ügyészségtől kért iratokról nem tudott információval szolgálni, azt mondta, ha a szövetség bámilyen irathoz jutna, azt továbbítaná a nyomozó hatóságoknak. "A részünkről lezártnak tekintjük ezt az ügyet" - tette hozzá.

Az MLSZ néhány órával Kisteleki István lemondása után és két nappal karácsony előtt egyszer már közölte, lezárta a fogadási botrány vizsgálatát és innentől az ügyek kizárólag a nyomozó hatóságokra tartoznak. Néhány nappal korábban a bundaügyeket vizsgáló operatív bizottság szóvivője, Knézy Jenő azt nyilatkozta, optimális esetben még karácsony előtt megkaphatja az MLSZ a bochumi ügyészségtől a magyar érintettekre vonatkozó iratokat, a szövetség elnöksége ugyanis ugyanis december közepén ezzel a kérdéssel fordult a német hatósághoz.

Knézy azt is ígérte, hogy a magyar érintetteket az iratok átvizsgálása után, rendkívüli sajtótájékoztatón megnevezik. Rendkívüli sajtótájékoztató volt is, de azon nem a bundáról, hanem Kisteleki István kapkodva bejelentett távozásáról volt szó.

A november végén kipattant ügyben kétszáz európai meccs, köztük tizenhárom magyar bajnoki gyanús a bochumi ügyészség vizsgálatai szerint. Ehhez jön még a Bp. Honvéd szintén gyanús, júliusi, Fenerbahce elleni Európa Liga-selejtezője, illetve két bajnoki az őszi szezonból, ezekben az esetekben az európai szövetség fogadási figyelőrendszere jelzett be. Ezektől az ügyektől teljesen függetlenül, Vass Ádám Nemzeti Sportban tett nyilatkozatával merült fel bundagyanú az utánpótlás-válogatottak több meccsével kapcsolatban. Ez utóbbi ügyekben az MLSZ feljelentést is tett, a Nemzeti Nyomozóiroda pedig vizsgálatot indított.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?