Hazatért a togói futballválogatott

2010.01.11. 09:58 Módosítva: 2010.01.11. 09:58

Éjszaka hazatért Angolából, az Afrika-kupáról a togói labdarúgó-válogatott, melynek buszát pénteken halálos áldozatokat is követelő fegyveres támadás érte az angolai-kongói határvidéken.

A küldöttséget a loméi repülőtéren Gilbert Houngbo miniszterelnök fogadta, de a kormány több tagja is ott volt - a játékosok családtagjaival együtt - az érkezésnél. Mellettük több száz szurkoló is várta a futballistákat.

„Életem legkínosabb pillanata ez. Nagyon megrázott bennünket, ami történt. Nem vagyunk csalódottak, amiért a kormány hazarendelt minket. Azért döntött így, mert a veszély továbbra is fennáll” - nyilatkozott a csatár Emmanuel Adebayor.

A fegyveres támadásban - melynek elkövetését a Cabindai Enklávé Felszabadító Erői (FLEC) nevű szeparatista szervezet vállalta magára - a jármű sofőrje, a szövetségi kapitány segítője és egy sajtószóvivő vesztette életét, további nyolcan megsérültek.

A terrorakció miatt a togói politikai vezetés azonnal visszarendelte a csapatot, ám a válogatott tagjai szombat éjjel úgy döntöttek, hogy játszanak a tornán. Végül a miniszterelnök vasárnap újfent hazatérésre szólította fel az együttest, és repülőgépet küldött érte Cabindába.

Togo hétfő este Ghána ellen kezdte volna szereplését az afrikai kontinenstornán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport