Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem véletlen, hogy nem engem rúgtak ki

2010.01.12. 14:21 Módosítva: 2010-01-12 14:19:33
Tipikus kupameccsre számít Buzsáky Ákos kedden, amikor két másodosztályú csapat: a Queens Park Rangers és a Sheffield United találkozik. A válogatott középpályása nem mesél sokat a decemberi, Angliában nagy visszhangot kapó incidenséről, de ő maradt, az őt lefejelő edző elment, ez mindent elmond.

„Úgy tűnik, lesz meccs. A szakadatlan hóesés és a hideg miatt edzeni nem tudtunk annyit, mint rendesen, de most már normalizálódik a helyzet, és a sarkvidéki időjárást felváltja a brit” – mesélte Buzsáky Ákos, aki Flavio Briatore csapatával, a Queens Park Rangersszel kedd este FA-kupa mérkőzést játszik.

A magyar irányító csapata a Ferencvárost is birtokló Kevin Mccabe klubja, a Sheffield United pályáján 1-1-es döntetlent ért el az év második napján, van esély a továbbjutásra, hogy a következő körben a Boltonnal játszhassanak, idegenben.

„Most már elvárják tőlünk, hogy menjünk tovább. Meg is teszünk ezért mindent, jó kis meccs lesz, tipikus szigetországi kupameccs, nagy iram, sok ívelgetés. Amióta új edzőnk van, nem a passzos futballra helyezzük a hangsúlyt, hanem inkább az itteni stílusnak megfelelően felrugdaljuk a labdákat a csatároknak. Ezzel nekem sem lett könnyebb a helyzetem, de a mester ígérete szerint ott leszek a pályán."

Buzsáky nem akart nyilatkozni arról, mi történt közte, és a felfüggesztett, majd menesztett edző, Jim Magilton között. „Legyen elég annyi, hogy nem véletlenül nem engem rúgtak ki, hanem az edzőt. Ez a tény mindennél beszédesebb.” Magilton még decemberben támadt a magyar játékosra a 3-1-re elveszített Watford-meccs után, amelyiken a magyar mindössze negyedórát kapott.

Az angol sajtó alapján lehet rekonstruálni a történteket: az edző nem először veszítette el a fejét, többnyire a külföldieket támadta verbálisan. A Watford után azt kérdezte Buzsákytól, szerinte szándékosan őt veszi-e mindig elő. Buzsáky nem válaszolt, de a sokadik hasonló kérdésre igennel felelt. Magilton erre rátámadt, segítője visszafogta a kezét, de azt nem tudta megakadályozni, hogy ne fejelje le a magyart.

Buzsáky elhagyta az öltözőt, kiült a lelátóra, ott vallatták az újságírók, mi történt odabent, de már akkor is következetesen tartotta magát ahhoz, hogy belügy, nem beszél róla. Az angol lapoknak sem nyilatkozott, még ha a szájába is adtak néhány mondatot.

A klubtulajdonos, Flavio Briatore a történtek után másnap mindenkit az irodájába rendelt, és mivel a játékosok egybehangzóan Buzsáky mellett voltak, felfüggesztette, később pedig kirúgta az eredményekkel egyébként is adós edzőt.

Helyére a Portsmouthtól érkezett Paul Hart került, és vele sem szerepel sokkal jobban a csapat, igaz, a rájátszást jelentő hatodik helytől mindössze négy pontra vannak a bajnokságban.

Kemény kritika a szaksajtótól

Clive Wittingham, a clubfanzine.com szerkesztője írt a napokban Buzsákyról, a liga legjobb képességű játékosának tartja, de szerinte súlyfeleslege van. „Messze nem mutat annyit, ami benne rejlik, és néha kedvetlennek is tűnik. Javulnia kellene, elsősorban fizikálisan."