Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az interes Filkor Attila a Fradiba tart

2010.01.13. 09:19
Felgyorsultak az események a Ferencvárosnál is átigazolási ügyekben: kedden Craig Short vezetőedző elárulta, Olaszországban játszó magyar futballista is a kiszemeltek között van. Az Inter másodosztályba kölcsönadott futballistájáról, Filkor Attiláról lehet szó.

Eddig meglehetősen döcögve mentek az átigazolási ügyek a Soproni Ligában csak 11. helyen telelő Ferencvárosnál, januárban még egyetlen új játékos sem érkezett az Üllői útra.

A több távozó mellett nevek már eddig is voltak, sőt, újabb angolok érkeztek próbajátékra, de valódi erősítésről eddig nem volt szó. Az ősszel kinevezett edző, Craig Short kedden viszont a Nemzeti Sportnak elárulta, olaszországi és angliai magyar légiós is képbe került.

A ferencvárosi ügyekben jól tájékozott hírblog, az Üllői út 129. nem sokkal később azt írta, Filkor Attiláról van szó. A 22 éves futballista jelenleg is az Inter játékosa, de kölcsönben a másodosztályú Sassuolóban játszik.

Filkor esetleges megszerzése - arról egyelőre nincs szó, hogy végleg vagy kölcsönbe érkezne-e - is a sheffieldi vonalnak lehetne köszönhető, a United ugyanis szoros kapcsolatban van a milánóiakkal.

Támadóról van szó, és a Fradinak nagyon hiányoznak a gólképes csatárok, igaz Filkor inkább szélső. Az MTK nevelése volt, 2006-ban kerülőúton, egy máltai csapat érintésével került az Interhez. Az ügyletet megtámadták a kék-fehérek, akik a múlt nyáron végül negyvenmillió forinthoz jutottak a játékosért.

Filkor bajnokin még lépett pályára az Interben, kétszer vetették be Olasz Kupa-meccsen. 2008-ban a Grossettóhoz, majd a Sassuolóhoz került kölcsönbe. Az utánpótlás-válogatottak mellett a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozott már, a Várhidi Péter-féle fiatalitási hullámban hatszor is pályára lépett. Például az olaszok 3-1-es legyőzésekor az egyik legjobb volt.

Filkor nem az egyetlen, aki jelenleg képben van a Fradinál. Hetek óta szó van a válogatott védő, Csizmadia Csaba megszerzéséről. A Fehérvár, a Mattersburg, a Grossetto és a Slaven Belupo korábbi játékosa jelenleg csapat nélkül van, és játékjogáról csak a menedzserével kell megállapodni.

Már Budapesten van két angol futballista is, kedden megerősítette a klub, hogy a 27 éves, a Leeds Unitedet is megjárt csatár, Anthony Elding és a 32 éves szélső védő, Sam Stockley átesett az orvosi vizsgálatokon.

Stockley a negyedosztályú Port Vale-től érkezne, korábban 535 meccsen lépett pályára a Colchesterben, a Blackpoolban és a Wycombe Wanderersben. Eredetileg edzőként érkezett volna, mivel tavaly novemberben szemsérülés miatt abbahagyta a futballt.

Újabb távozók is vannak a Ferencvárosnál: a középpályás James Ashmore kedden jelezte, családi okokból nem tér vissza Angliából.