Olivér
4 °C
8 °C

Hiddink a Pool kedvéért beint a Juvénak

2010.01.15. 21:16
Az átigazolási hírek közül most nem egy játékos, hanem egy edző a legnagyobb szenzáció: Guus Hiddinket hiába üldözi hetek óta a Juventus, a holland kijelentette, inkább a hasonlóan nehéz helyzetben levő Liverpoolt venné át. Csereberél a Roma és az Inter, védőit féltheti a Bayern, folytatódik a Lazio lerablása.

A napokban már esett szó a Juventus és a Liverpool közös mélyrepüléséről, úgy tűnik, egy újabb fejezet nyílik a két csapat közös történelmében. A két óriásklub edzőt keres, de a magasan jegyzett edzők szinte mindannyian mozdíthatatlanok, ezért különösen nagy verseny van azért a néhányért, aki megszerezhető. Ilyen Guus Hiddink.

A holland tavaly csodát tett a Chelsea-vel, az első félévet átbotladozó londoniakat közel vezette a BL és a bajnokság megnyeréséhez, nem csoda, hogy szóba került a neve Rafa Benitez utódjaként, és Hiddink örömmel el is vállalná a felkérést.

A torinóiak is már hetek óta üldözik a hollandot, akit a napokban látni véltek Torinóban (az edző menedzsmentje azonnal cáfolt).

A Juventusnál nagy a baj, a csapat kölcsönben szereplő játékosai is eljutottak odáig, hogy eszük ágában nincs visszatérni Torinóba. Davide Lanzafamme már jelezte, inkább kitöltené parmai kölcsönszerződését, és hasonló a helyzet a Sienához kikölcsönzött Albin Ekdallal is.

A Premier League csapatai egyelőre kivárnak, de hamarosan az angol bajnokságban köthet ki Mauro Zarate, akinek kezd elege lenni a középszerű Lazióból. A szélvészgyors támadó nem lenne meglepetés, ha valamelyik Big Four csapatban folytatná. A rómaiakat valószínűleg egy helyi hatalmasság, az Inter is alaposan lerabolja: Pandev után a balhátvéd Aleksandr Kolarov, és az irányító Cristian Ledesma követheti.

Az Inter szeretné megszerezni a Romában alig játszó Julio Baptistát, és a rómaiak adnák is a brazilt, de kérik cserébe az egyébként is náluk szereplő Nicolas Burdisso játékjogát, és 5 millió eurót.

A Bayern München két védőjétől is megválhat, Martin Demichelist nem tartóztatják (a hátvéd hazatérne Argentínába), viszont a csapat komoly érteke Daniel van Buyten, akiért az érdeklődőknek nagy pénzeket kellene ajánlaniuk. Több PL-csapat is képben van, elsősorban természetesen az akkut hátvédgondokkal küzdő Manchester United.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?