Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Játékosaitól tarhál pénzt a MU-tulaj

2010.01.19. 16:51
Hamarosan egymilliárd font lehet a futballegyesület adóssága, Malcolm Glazer és fiai klubkötvényekből akarnak pénzhez jutni, kiajánlották Rooneyéknak is.

Hétszázmillió font fölé nőtt a Manchester United adóssága a múlt évben, annak ellenére, hogy a klub megnyerte a Premier League-et és az Angol Ligakupát, illetve döntőt játszott a Bajnokok Ligájában, elődöntőt az Angol Kupában: közel a maximális bevételt hozta sikereivel, ráadásul 80 millió fontért eladta Cristiano Ronaldót. (1 font=1,14 euró)

A tulajdonos Glazer-család kétségbeesetten próbál pénzt szerezni, legújabb ötletüket a játékosoknak is ajánlják, jó lenne, ha minél többen MU-kötvénybe fektetnének.

”A futballisták nem tudják, mihez kezdjenek. A legtöbbjüket zavarja, hogy a munkaadóik megpróbálnak egy kis pénzt visszakapni tőlük” – idézte informátorát a The Sun bulvárlap.

Ötvenezer fonttól lehet hozzájutni a csomaghoz, ennek ellenére kiajánlották az egyesület minden alkalmazottjának.

”Az alacsonyabb bérű dolgozók már aggódnak a jövőjük miatt, most meg azt kérik tőlük, vállaljanak újabb rizikót. Ez egy vicc.”

Glazerék a pénzügyi akcióból 500 milliót remélnek, évi hét százalékos haszonnal kecsegtetik a kötvényeseket, viszont ehhez a Unitednek szinte mindent meg kellene nyernie.

Az Angol Kupából a harmadosztályú Leeds verte ki, a ligakupában a Manchester Cityvel játszik a döntőért, a bajnokságban második, míg a BL-ben a Milannal találkozik - tavalyi sikereiből jó, ha egyet meg tud ismételni.

Rooneyékat talán vigasztalhatja, hogy ha beszállnak, hozamuk saját munkájuktól függ.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?