Huba
17 °C
33 °C

Játékosaitól tarhál pénzt a MU-tulaj

2010.01.19. 16:51
Hamarosan egymilliárd font lehet a futballegyesület adóssága, Malcolm Glazer és fiai klubkötvényekből akarnak pénzhez jutni, kiajánlották Rooneyéknak is.

Hétszázmillió font fölé nőtt a Manchester United adóssága a múlt évben, annak ellenére, hogy a klub megnyerte a Premier League-et és az Angol Ligakupát, illetve döntőt játszott a Bajnokok Ligájában, elődöntőt az Angol Kupában: közel a maximális bevételt hozta sikereivel, ráadásul 80 millió fontért eladta Cristiano Ronaldót. (1 font=1,14 euró)

A tulajdonos Glazer-család kétségbeesetten próbál pénzt szerezni, legújabb ötletüket a játékosoknak is ajánlják, jó lenne, ha minél többen MU-kötvénybe fektetnének.

”A futballisták nem tudják, mihez kezdjenek. A legtöbbjüket zavarja, hogy a munkaadóik megpróbálnak egy kis pénzt visszakapni tőlük” – idézte informátorát a The Sun bulvárlap.

Ötvenezer fonttól lehet hozzájutni a csomaghoz, ennek ellenére kiajánlották az egyesület minden alkalmazottjának.

”Az alacsonyabb bérű dolgozók már aggódnak a jövőjük miatt, most meg azt kérik tőlük, vállaljanak újabb rizikót. Ez egy vicc.”

Glazerék a pénzügyi akcióból 500 milliót remélnek, évi hét százalékos haszonnal kecsegtetik a kötvényeseket, viszont ehhez a Unitednek szinte mindent meg kellene nyernie.

Az Angol Kupából a harmadosztályú Leeds verte ki, a ligakupában a Manchester Cityvel játszik a döntőért, a bajnokságban második, míg a BL-ben a Milannal találkozik - tavalyi sikereiből jó, ha egyet meg tud ismételni.

Rooneyékat talán vigasztalhatja, hogy ha beszállnak, hozamuk saját munkájuktól függ.