Friderika
13 °C
29 °C

C.Ronaldo két gólt lőtt, ütött, kiállították

2010.01.25. 00:01 Módosítva: 2010-01-25 00:01:41
A spanyol bajnokság 19. fordulójának zárómérkőzésén a Real Madrid 2-0-ra verte hazai pályán a Malagát. Mindkét gólt Cristiano Ronaldo szerezte, akit a 70. percben könyöklésért kiállítottak, a Real tíz emberrel fejezte be a meccset.

A Real Madrid edzője, Manuel Pellegrini a forduló előtt több interjúban is elmondta, biztos abban, hogy hamarosan nem csak a jó játék, de a gólok is jönnek Cristiano Ronaldótól. A Malaga ellen így is történt, egy szolid első félóra után ugyanis három perc alatt duplázni tudott a rekordösszegért, 93,6 millió euróért vásárolt portugál klasszis.

A 36. percben Kaká gurított a lendületből érkező Ronaldo elé, aki hat méterről nem hibázott, megszerezve első gólját 2010-ben (legutóbb december 13-án a Zaragoza elleni bajnoki 49. percében volt eredményes). Nem kellett sokat várni a másodikra sem, három perccel később Guti remek passzát is gólra váltotta, 19 méterről látványosan lőtt a kapuba.

A második félidőben aztán a meccs negatív hőse is Ronaldo lett, odakönyökölt Patrick Mtiligának a játékvezető közvetlen közelében. A malagai dán légióst lecserélték, vérző orrát látva a játékvezető kiállította a Real sztárját.

"Nem érdemeltem piros lapot, és sérülést sem akartam okozni - nyilatkozta a portugál. - Beszéltem Mtiligával, szerinte nincs miért bocsánatot kérnem, mert nem szándékosan bántottam őt."

Ronaldót másodszor állították ki a szezonban - december elején az Almería ellen volt az első -, de a Real tíz emberrel sem kapott gólt és 2-0-ra megnyerte a meccset, 5 pontra csökkentve hátrányát a táblázaton élen álló Barcelonával szemben.