Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Búcsúzó főnökükért játszottak a horvátok

2010.01.28. 22:33
Izland visszatért a kézilabdaelitbe, az olimpiai ezüstérem után csoportelsőként jutott az ausztriai kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjébe. A franciákkal játszanak, mint az olimpiai döntőben, most visszavághatnak. A másik ágon: Horvátország-Lengyelország.

A férfi kézilabda Európa-bajnokság csütörtöki játéknapján a már korábban továbbjutott Lengyelország várta, melyik válogatottak lesznek még társai a legjobb négy között.

Haladjunk időrendben: Izland Norvégiát kapta az utolsó csoportmeccsén, és kiélezett csatában végül egy góllal győzte le ellenfelét. Az olimpiai ezüstérmes csapat a tavalyi világbajnokságot kihagyta - nem jutott ki -, idén viszont újra egy bombaerős csapattal jelentkezett az ausztriai Eb-re. 36-35 lett a végeredmény, de az izlandiak a meccs jelentős részében domináltak vezettek, és megérdemelten nyertek. Csoportelsők lettek, veretlenül, igaz két döntelent játszottak.

A végső győzelemre is esélyes dánok a még veretlen horvátokkal játszottak az utolsó csoportmeccsen, és a horvátoknál Alilovic kapus nagyon jól védett a második félidőben, a fontos pillanatokban nem hagyta, hogy a dánok szorossá tegyék a meccset. Balic és a beálló, Vori igazolta klasszisát, de a jobbátlövő Buntic is tökéletesen lőtt, amikor nagyon kellett.

Lino Cervar kapitány a hét közben bejelentette, nem kívánja munkáját folytatni, mert nem bírja elviselni a horvát újságírók alapozatlan kritikáit. A szövetség illetékesei azonnal jelezték, remélik, maradásra tudják bírni a szakvezetőt. A játékosok mindenesetre megfeszítve küzdöttek a szakemberért.

A nehezen induló, és ellenünk csak döntetlent elérő, illetve a cseheket is csak nagyon nehezen verő olimpiai bajnok franciák az első félidő elején már jelentős előnyt (6-2) szereztek a lengyelek ellen, ezt nagy erőkkel őrizték, a különbség néha kettőre csökkent, de nem ez volt az általános. Végül öt góllal nyertek, de mindkét válogatott továbbment.

Az elődöntőben: Franciaország-Izland, Lengyelország-Horvátország. A spanyolok a dánokkal találkoznak az ötödik helyért.

 

Jegyzőkönyv:

I. csoport (Bécs):
Horvátország-Dánia 27-23 (14-11)
Ausztria-Oroszország 31-30 (17-15)
Izland-Norvégia 35-34 (18-16)
A csoport végeredménye: Horvátország 9 pont, 2. Izland 8, 3. Dánia 6, 4. Norvégia 4, 5. Ausztria 3. 6. Oroszország 0
II. csoport (Innsbruck):
Franciaország-Lengyelország 29-24  (15-10)
Spanyolország-Szlovénia 40-32 (20-14)
Németország-Csehország 26-26 (16-14)
A csoport végeredménye: 1. Franciaország 9 pont, 2. Lengyelország 7, 3. Spanyolország 7, 4. Csehország 3, 5. Németország 2, 6. Szlovénia 2

a további program:
szombat (Bécs):
az 5. helyért - Dánia-Spanyolország 11:30 ó
elődöntő - Horvátország-Lengyelország 14 ó, Franciaország-Izland 16:30 ó  
vasárnap (Bécs):
a 3. helyért 15 ó
döntő 17:30 ó