Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Búcsúzó főnökükért játszottak a horvátok

2010.01.28. 22:33
Izland visszatért a kézilabdaelitbe, az olimpiai ezüstérem után csoportelsőként jutott az ausztriai kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjébe. A franciákkal játszanak, mint az olimpiai döntőben, most visszavághatnak. A másik ágon: Horvátország-Lengyelország.

A férfi kézilabda Európa-bajnokság csütörtöki játéknapján a már korábban továbbjutott Lengyelország várta, melyik válogatottak lesznek még társai a legjobb négy között.

Haladjunk időrendben: Izland Norvégiát kapta az utolsó csoportmeccsén, és kiélezett csatában végül egy góllal győzte le ellenfelét. Az olimpiai ezüstérmes csapat a tavalyi világbajnokságot kihagyta - nem jutott ki -, idén viszont újra egy bombaerős csapattal jelentkezett az ausztriai Eb-re. 36-35 lett a végeredmény, de az izlandiak a meccs jelentős részében domináltak vezettek, és megérdemelten nyertek. Csoportelsők lettek, veretlenül, igaz két döntelent játszottak.

A végső győzelemre is esélyes dánok a még veretlen horvátokkal játszottak az utolsó csoportmeccsen, és a horvátoknál Alilovic kapus nagyon jól védett a második félidőben, a fontos pillanatokban nem hagyta, hogy a dánok szorossá tegyék a meccset. Balic és a beálló, Vori igazolta klasszisát, de a jobbátlövő Buntic is tökéletesen lőtt, amikor nagyon kellett.

Lino Cervar kapitány a hét közben bejelentette, nem kívánja munkáját folytatni, mert nem bírja elviselni a horvát újságírók alapozatlan kritikáit. A szövetség illetékesei azonnal jelezték, remélik, maradásra tudják bírni a szakvezetőt. A játékosok mindenesetre megfeszítve küzdöttek a szakemberért.

A nehezen induló, és ellenünk csak döntetlent elérő, illetve a cseheket is csak nagyon nehezen verő olimpiai bajnok franciák az első félidő elején már jelentős előnyt (6-2) szereztek a lengyelek ellen, ezt nagy erőkkel őrizték, a különbség néha kettőre csökkent, de nem ez volt az általános. Végül öt góllal nyertek, de mindkét válogatott továbbment.

Az elődöntőben: Franciaország-Izland, Lengyelország-Horvátország. A spanyolok a dánokkal találkoznak az ötödik helyért.

 

Jegyzőkönyv:

I. csoport (Bécs):
Horvátország-Dánia 27-23 (14-11)
Ausztria-Oroszország 31-30 (17-15)
Izland-Norvégia 35-34 (18-16)
A csoport végeredménye: Horvátország 9 pont, 2. Izland 8, 3. Dánia 6, 4. Norvégia 4, 5. Ausztria 3. 6. Oroszország 0
II. csoport (Innsbruck):
Franciaország-Lengyelország 29-24  (15-10)
Spanyolország-Szlovénia 40-32 (20-14)
Németország-Csehország 26-26 (16-14)
A csoport végeredménye: 1. Franciaország 9 pont, 2. Lengyelország 7, 3. Spanyolország 7, 4. Csehország 3, 5. Németország 2, 6. Szlovénia 2

a további program:
szombat (Bécs):
az 5. helyért - Dánia-Spanyolország 11:30 ó
elődöntő - Horvátország-Lengyelország 14 ó, Franciaország-Izland 16:30 ó  
vasárnap (Bécs):
a 3. helyért 15 ó
döntő 17:30 ó

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!