Judit
3 °C
7 °C

Kokain után fogyitablettával dőlt meg Mutu

2010.01.28. 16:12
A Fiorentina 31 éves csatárának a pályafutása végét jelentheti, ha a B tesztje is kimutatja a tiltott szert: a Chelsea-nél kokainnal bukott, a WADA szabályai szerint visszaesőként 1-3 évet kaphat.

Adrian Mutu, a Fiorentina csatára újra tiltott szerek miatt kerülhet bajba, a Corriere dello Sport értesülései szerint pozitív doppingtesztet produkált a január 10-én a Bari ellen 2-1-re megnyert (a román gólt is lőtt Komanéknak) bajnoki után. Mutu vérében egy sibutramina nevű tiltott szer nyomait találták, amit hízásra hajlamos sportolók étvágyának csökkentésére alkalmaztak, míg be nem tiltották.

Mielőtt hivatalosan is bejelentik a szabálysértést, még egy vizsgálatot végeznek, de a WADA szabályai szerint Mutu egytől három évig terjedő eltiltásra számíthat, ha a B-tesztje is pozitív lesz. A 31 éves román csatárnak ugyanis ez már nem az első komoly bukása lenne.

2004-ben kokaint találtak a vérében, akkori klubja, a Chelsea azonnal kirúgta, majd az évekig húzódó eljárás végén pert nyert a csatárral szemben, akit a FIFA fegyelmi bizottsága 17,2 millió eurós jóvátétel megfizetésére kötelezett. Mutu megtámadta a határozatot, amit átmenetileg felfüggesztettek.

A Chelsea 15 millió fontot bukott az ügyön, 2003-ban ennyiért igazolta le a románt az AC Parmától. Mutut hét hónapra eltiltották, büntetése után aláírt a Juventushoz, onnan ment 2006-ban a Fiorentinához.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?