Valér
-2 °C
0 °C

Félbeszakadt a Fradi máltai edzőmeccse

2010.01.29. 08:21 Módosítva: 2010-01-29 08:21:52
Kiis híján botrányba fulladt a Ferencváros máltai edzőmeccse. A háromcsapatos torna döntőjében Balog Zoltán leköpték, majd kisebb dulakodás tört ki a pályán.

A Máltán edzőtáborozó Ferencváros csütörtökön háromcsapatos minitornán vett részt Hamrunban, ahol az együttesek 45 perces mérkőzéseket vívtak. A zöld-fehérek a másodosztályú Mosta és az élvonalban szereplő Hamrun Spartans ellen léptek pályára. Az első találkozón a Ferencváros 2-0-ra verte a Mostát, majd a második meccsen a Mosta 1-0-s vereséget szenvedett a Hamrun Spartanstól.

A Ferencváros ezután a tornagyőzelmet eldöntő mérkőzésen a Hamrun ellen lépett pályára, a találkozó a 26. percben, 0-0-s állásnál félbeszakadt. Először az látszott, hogy Dragóner Attila akaszkodott össze egy máltaival, majd már a kispadok is beszálltak.

Kiderült, az incidens azzal kezdődött, hogy az egyik Hamrun játékos lekönyökölte, majd leköpte Balog Zoltánt. Ekkor lépett közbe Dragóner, majd a kispadosok és a többi pályán lévő játékos a társaik segítségére siettek. A heves indulatoknak a bíró vetett véget és kettéválasztotta a két csapatot, akik türelmesen a pálya két oldalán, majd a játékvezető kérésére az öltözőben várakoztak.

A Ferencváros folytatni kívánta a játékot, ám a játékvezető lefújta a meccset.

Dave McCarthy vezérigazgató-helyettes kiemelte a csapat ártatlanságát a történtekben, és azt, hogy a játékosok mennyire fegyelmezetten, egymásért kiállva, igazi csapatként viselkedtek egy ilyen kiélezett szituációban. McCarthy hangsúlyozta, hogy az incidens nem fogja beárnyékolni az edzőtábor jó hangulatát, és a máltaiak vendégszeretetét. A holnapi pihenőnapot követően pedig egy újabb edzőmeccs vár a csapatra Gozo szigetén.

"Balogot leköpték és lekönyökölték, én a csapattársam segítségére siettem – mondta Dragoner Attila a helyszínről tudósító ferencvárosi hírblognak, az Üllői út 129.-nek. – Aztán hirtelen tumultus alakult ki. Azt láttam, hogy Eldinget is megütötték. Sajnálom hogy így lett vége, szerettük volna befejezni a meccset, úgy éreztem, jobbak voltunk mint ellenfelünk."

A máltai minitorna eredményei:

Mosta–Ferencváros 0-2

A Mosta-Ferencváros mérkőzésen pályára lépett csapat összeállítása: Haber-Csizmadia, Dragóner, Balogh, Stockley-Doherty-Adnan, Rósa-Shaw-Elding, Ferenczi.

Hamrun Spartan–Ferencváros 0-0

A Hamrun Spartan–Ferencváros mérkőzésen pályára lépett csapat összeállítása: Megyeri-Joaquin, Dragóner, Balog, Alcantara–Adnan–Fitos, Tóth–Vass–Yang, Mamics

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!