Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

László Csabát kirúgták a Heartstól

2010.01.29. 19:19
Távozik a skót Hearts labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról László Csaba - jelentette be az élvonalbeli klub pénteken.

Látszólag minden előzmény nélkül bejelentette László Csaba menesztését skót élvonalbeli csapata, a Hearts. Az edinburgh-i klub nem fűzött semmit hozzá a hírhez, csak annyit, hogy máris keresik az utódját.

A 45 esztendős szakvezető másfél évig irányította a Heartsot, így ő lett a legtovább dolgozó tréner 2005 decembere óta, amikor a litván üzletember, Vladimir Romanov megvásárolta az egyesületet. Az elmúlt négy esztendőben Lászlón kívül tizenegy edző fordult meg a Hearts kispadján.

Hivatalos magyarázat híján a brit lapok is csak találgatnak, és egyértelműen László Csabautóbbi hetekben tett nyilatkozataival hozzák összefüggésbe a váratlan kirúgást. A Székelyudvarhelyen született futballedző az elmúlt hónapokban rendszeresen panaszkodott amiatt, hogy a költségvetési gondokkal küzdő klub nem igazol támadót ebben a szezonban.

Még péntek reggel is arról nyilatkozott, hogy hiába kérte 2500083-szor, hogy igazoljanak új játékost, a klubvezetés nem foglalkozott vele. László arra is panaszkodott, hogy példátlan sérüléshullám sújtja csapatát, elsősorban azért, mert kényszerűségből fiatalokat kellett játszatnia, akik viszont nem bírták a terhelést.

A magyar válogatott korábbi másodedzője, a Ferencváros korábbi vezetőedzője és az ugandai válogatott egykori szövetségi kapitánya az elmúlt szezonban harmadik helyre a vitte a Heartsot. A nyáron viszont tizenkét meghatározó futballistájától vált meg a klub, ennek megfelelően gyászosan kezdte az új szezont. Egy hétcsapatos veretlenségi sorozattal azonban megindult felfelé a Hearts, ez a széria azonban szerdán, az Aberdeen elleni idegenbeli vereséggel véget ért.

A Hearts jelenleg az ötödik helyen áll a 12 csapatos skót bajnokságban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?