Viola
-6 °C
-2 °C

Lenácizta az új német vb-mezt a Daily Star

2010.01.29. 11:00
A napokban bemutatott fekete mez a csapat első, 1898-ban viselt dresszére hasonlít, de az angol újságnál úgy gondolják, inkább a náci SS-egyenruhára. A Daily Star még Hitlert is Michael Ballack mellé tette.

A héten bemutatták a német válogatott világbajnokságra készített váltómezét, a fekete Adidas-trikót. A brit Daily Star bulvárlap a náci elitegység, az SS egyenruhájához hasonlítja, Michael Ballack csapatkapitány képe mellé egy kis Hitler-képet is rakott.

Az Adidas kijelentette, hogy a mezt a német válogatott első dresszéről mintázták, amit 1898-ban viseltek, a belevarrt 11 csík a csapategységet szimbolizálja. Az angolok viszont úgy gondolják, inkább Hitler embereire vagy Mussolini hírhedt feketeingeseire emlékeztet.

A németek első szerelése marad fehér, de a világbajnokságig kétszer is idegenben játszanak barátságos meccset, ahol a fekete bemutatkozhat, míg a vb-n Ghána ellen szerepelnek feketében.

A bulvárlap egyik megszólalója úgy fogalmazott „nagyapáink biztosan összevonják a szemöldöküket, ha meglátják”. De őt nem izgatja, sőt: "Amikor legutóbb feketét viseltek, le akarták igázni a világot, és most is ez a céljuk, úgyhogy a szín találó".

A Daily Start sem zavarja különösebben a választás, főcímében - ahogy általában, ha angolok németekről írnak - kicikizte a németek angol akcentusát the (a) helyett ze-t írva.


Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!